Η ιστορία του boxer.

Η ράτσα Boxer δημιουργήθηκε στη Γερμανία πριν από 100 χρόνια. Μέσα στα χρόνια αυτά το Boxer έχει καθοριστεί και έχει μετατραπεί σε φυλή αγάπης διασκέδασης που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε σήμερα. Θα σας πάω λίγα χρόνια πίσω, για να μάθετε περισσότερα για την πανέμορφη ράτσα Boxer.
Τα πρώτα χρόνια..Θεωρείται ότι η ράτσα Boxer προήλθε από την ράτσα Brabanter Bullenbeisser που μπορεί να εντοπιστεί πίσω στο Βέλγιο. Αυτό το σκυλί(Brabanter Bullenbeisser) περιγράφτηκε ως ισχυρό και ευκίνητο σκυλί, όπως το Boxer είναι σήμερα. Η ράτσα Brabanter Bullenbeisser χρησιμοποιήθηκε από τα ελίτ άτομα στη Γερμανία για το κυνήγι του άγριου κάπρου. Τα αυτιά τους ήταν σχεδιασμένα για να αποτρέψουν οποιουδήποτε πιθανό τραυματισμό από τις συγκρούσεις με τους κάπρους.Καθώς περνούσαν τα χρόνια οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν τη ράτσα Brabanter Bullenbeisser για διάφορες εργασίες με τους εμπόρους βοοειδών, και από το 1800 θεωρήθηκε σκυλί εργατικής τάξης. Εκτός της δουλειάς η ράτσα Brabanter ήταν επίσης, ένα άριστο οικογενειακό κατοικίδιο ζώο πάντα πρόθυμο να ευχαριστήσει τους ιδιοκτήτες του. Γύρω στα 1830 θεωρείται ότι μια πρόωρη μορφή του Αγγλικού Bulldog διαστραυρώθηκε με το Brabanter Bullenbeisser και έτσι γεννήθηκε η φυλή Boxer. Τα διασταυρωμένα σκυλιά(Brabanter Bullenbeisser – Bulldog) ήταν άσπρα στο χρώμα, (σαν τα σημερινά λευκά μπόξερ)που ήταν αποκλεισμένα από τους διαγωνισμούς και μη δεκτοί λόγω του άσπρου χρώματος τους.

Το Γερμανικό Boxer Club. Η ανάπτυξη της φυλής Boxer άρχισε να ακμάζει ταυτόχρονα με το Γερμανικό Boxer Club το 1860. Καθώς η φυλή άρχισε να ακμάζει, δόθηκε ένα αγγλικό όνομα που πολλοί θεωρούν, ότι σχετίζεται με το ένστικτο των σκυλιών αυτών που χρησιμοποιούν τα μπροστινά πόδια στο παιχνίδι και στο καυγά.Από το 1895 που το Boxer Club οργανώθηκε τυπικά και άρχισαν να περιγράφουν τα standards της φυλής για να βοηθήσουν να καθοριστεί το πώς πρέπει να μοιάζει το μπόξερ. Στην πλειοψηφία των εικόνων από αυτές τις εποχές της φυλής, το μπόξερ παρουσιάζεται λευκό στο χρώμα. Το 1925 το λευκό Boxer δεν ήταν αποδεκτό πλέον ως κατάλληλο χρώμα για τη φυλή. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι ο συλλογισμός για αυτήν την αλλαγή είναι ότι εάν το Boxer επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την εργασία της αστυνομίας θα πρέπει να είναι ενός σκοτεινότερου χρώματος ώστε να μην φαίνεται τη νύχτα.

Εισαγωγή στις ΗΠΑ. Το Boxer εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 1900 και λίγο αργότερα, το 1915 ο πρώτος πρωτοπόρος Boxer αναγνωρίστηκε από το American Kennel Club (AKC). Απο το εκτροφείο Stockman’s πήραν την πρώτη θέση στο διαγωνισμό με το Boxer μη εκπλήσσοντας κανένα, που έχει κάνει τόσα για την φυλή αυτή τόσα χρόνια.Πριν το 1949 το Boxer άρχισε να κάνει πραγματικά πρωτοσέλιδα στις ΗΠΑ. Σε αυτό το έτος το “Bang Away” γεννήθηκε μακριά στη Sirrah Crest και είχαν σκοπό να πάρουν τις πρωτιές στους διαγωνισμούς για να γίνει το Boxer του αιώνα. Η πρώτη νίκη για το “Bang Away” ήρθε στην ηλικία των 2,5 ετών όπως επιλέχτηκε από το εκτροφείο Stockman ως το καλύτερο στους διαγωνισμούς(Show). Το “Bang Away” πήγε για να κερδίσει το διαγωνισμό στην Γουέστμινστερ μαζί με 121 άλλα καλύτερα σκυλιά κατά τη διάρκεια μιας εξαετούς περιόδου.

Το μέλλον του μπόξερ.

Πολλές αλλαγές έχουν βρεθεί στο μπόξερ κατά τη διάρκεια των ετών και θα έρθουν περισσότερα πιθανότατα. Μερικά από τα σημαντικότερα ζητήματα τα τελευταία χρόνια είναι η προσθήκη του λευκού μπόξερ στα standard της φυλής και επίσης η ουρά και τα αυτιά του. Οτιδήποτε και αν επιφυλάσσει το μέλλον για τη φυλή Boxer, θα παραμείνει πάντα μια οικογενειακή συμπάθεια.

bullbeiser.jpg
Brabanter Bullenbeisser

 

bulldog2.jpg
Αγγλικό Bulldog

 

boxer.jpg
Boxer

 

 

 

 

 

πηγή : www.boxerforum.gr/

www.deangeloboxers2.com

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s