Μάτια:φροντίδα,ασθένειες και προβλήματα

Προβλήματα με τα μάτια σε ένα Boxer
Το σκυλί μπόξερ είναι μία από τις φυλές που έχει τα περισσότερα προβλήματα υγείας , τόσο κληρονόμησε και προκαλείται από την ασθένεια και τραυματισμό .Ένα πρόσωπο που κατέχει ένα μπόξερ πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιμελής σχετικά με την παρακολούθηση των ματιών σκύλων . Πριν αγοράσετε ένα μπόξερ , ελέγξτε για να δείτε εάν οι γονείς έχουν ελεγχθεί και καθαριστεί για οποιοδήποτε από τα κληρονομημένα προβλήματα .

Κερατοειδούς δυστροφία
Κερατοειδούς δυστροφία είναι μια κληρονομική γενετική ασθένεια . Ποτέ δεν προκαλείται από έναν τραυματισμό ή κακή διατροφή . Αν κερατοειδούς δυστροφία προσβάλλει τον κερατοειδή , το εξωτερικό στρώμα του ματιού γίνεται θολό και χτυπά συνήθως και στα δύο μάτια . Ψάξτε για μια κρυστάλλινη ουσία που μοιάζει στα μάτια . Δεν υπάρχει θεραπεία και δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί δυστροφία του κερατοειδούς , αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ο πυγμάχος δεν θα χάσει όλα του οράματος .

Εικόνων Harderian αδένα πρόπτωση
H πρόπτωση αδένα είναι ευρύτερα γνωστή ως « κεράσι μάτι» ή » μεταναστεύουν μεμβράνη . » Οι μπόξερ έχουν τρία βλέφαρα , άνω, κάτω και ένα που είναι κάτω από το άνω και ποτέ δεν έχει δει. Είναι αυτό το τρίτο βλέφαρο που δίνει το πρόβλημα. Αυτός δεν είναι κληρονομική ? Προκαλείται από άλλα προβλήματα υγείας . Θα δείτε μια κόκκινη ιστού που καλύπτει το μάτι . Η προτιμώμενη θεραπεία είναι να βάλει χειρουργικά το βλέφαρο πίσω στη θέση του . Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς , και ο πυγμάχος θα χρειαστεί κολλύριο για το υπόλοιπο της ζωής του

Η Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς – . PRA
Η < p> Προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς ( PRA ) είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στον οφθαλμό σε σκύλους μπόξερ επειδή ο σκύλος τελικά θα πάει τυφλός . Είναι κληρονομική και θα προκαλέσει το σκυλί για να εμφανίσουν βλάβες του αμφιβληστροειδούς , επιτίθενται τα δύο μάτια ταυτόχρονα . Προσέξτε για τη νυχτερινή τύφλωση , διεσταλμένες κόρες ή /και αυξημένη λάμψη στα μάτια . Ο σκύλος δεν θα αισθάνονται τον πόνο , οπότε θα πρέπει να εντοπίσετε τα σωματικά συμπτώματα . Δεν υπάρχει θεραπεία , αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι τα συμπληρώματα αντιοξειδωτικών μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη .

Εικόνων Uveitis
H ραγοειδίτιδα μπορεί να προκληθεί από πολλαπλά προβλήματα υγείας , είτε από αλλοδαπό αντίρρηση να μπουν στο μάτι . Το μάτι γίνεται τόσο ενοχλημένος μια επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη . Τα συμπτώματα είναι εύκολο να εντοπιστούν . Το σκυλί θα αρχίσει να αναβοσβήνει ή στραβισμός υπερβολικά , θα υπάρξει μια μεγάλη υδαρής απαλλαγή , ευαισθησία στο φως , μια μπλε απόχρωση πάνω από το μάτι σκυλιά , ερυθρότητα και οίδημα . Περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να αντιμετωπίζονται με αντιφλεγμονώδη φάρμακα ή αντιβιοτικά. Σε λίγες πολύ ακραίες περιπτώσεις , το μάτι θα πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικά .

Εικόνων Ξηρή κερατοεπιπεφυκίτιδα
H κερατο επιπεφυκίτιδα κερατοεπιπεφυκίτιδα , ή ξηροφθαλμία , μπορεί να προκαλέσει τον πυγμάχο μεγάλη δυσφορία . Ο πυγμάχος έχει ένα φιλμ που προστατεύει το μάτι . Αν κάτι συμβεί σε αυτή την ταινία , είτε από μια ασθένεια ή τραυματισμό , το μάτι μπορεί να γίνει ξηρό . Το μάτι μπορεί να αναπτύξει μια καφέ απόχρωση , ο ουλώδης ιστός μπορεί να αναπτυχθεί , τα αιμοφόρα αγγεία μπορεί να αυξηθεί πάρα πολύ μεγάλο , και το σκυλί θα είναι σε συνεχή πόνο . Ο κτηνίατρος θα σας συνταγογραφήσει οφθαλμικές σταγόνες για τη λίπανση , το φάρμακο θα μειώσει τη φλεγμονή και τη μόλυνση , και σταγόνες για τα μάτια , θα βοηθήσει το σκυλί να παράγει τα φυσικά δάκρυα.
Πηγή : el.jsxys

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s