Συνέντευξη στο abby’s pet store.


1491731_741844952504309_1621357416732854501_nTo abby’s pet store δραστηριοποιείται στην Πάτρα περίπου ένα χρόνο ως εναλλακτικό κατάστημα πώλησης ειδών φροντίδας και διατροφής κατοικίδιων.

Γιατί pet store και όχι pet shop;
Έχοντας ως αρχή την μη πώληση μικρών ζώων συντροφιάς σε καταστήματα για πολλούς και διάφορους λόγους,θέλαμε ακόμα και με την επωνυμία να διαχωριστούμε από το κλασικό «pet shop».

Σωστά,αλλά έτσι δεν πουλάτε είδη τροφών κλπ για ζώα που έχουν ίσως πουληθεί απο pet shop ή puppy mills;
Πολύ καλή ερώτηση…Αν μπείτε στην σελίδα μας στο facebook
(abby’s pet store) θα δείτε το σλόγκαν μας «φροντίζουμε τις τετράποδες ψυχές,δεν τις πουλάμε»  .Άρα θέλουμε να φροντίζουμε όλα τα κατοικίδια από όπου και να προέρχονται,διαχωρίζοντας όμως την θέση μας από την πώληση ζώων προερχόμενα από pappy mills ή pet 13619_800749239947213_535466682635109635_nshop.Δυστυχώς η άγνοια ή η μη σωστή ενημέρωση του κόσμου στην αγορά κατοικίδιων κάνει πολλούς ανθρώπους να αποκτήσουν ιδιαίτερα σκύλο προερχόμενο από pappy mills.
  Εάν κάποιος θέλει να προμηθευτεί σκύλο από εμάς ,τον προτρέπουμε να έρθει σε επαφή με αναγνωρισμένα εκτροφεία της ράτσας ή να γίνει κηδεμόνας ενός αδέσποτου.Και στις δύο περιπτώσεις το κατάστημά μας δεν παίρνει μέρος στην συμφωνία μεταξύ κηδεμόνα και εκτροφέα.

Κατά την άποψή σας τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος ιδιοκτήτης ζώου συντροφιάς;
Το άλφα και το ωμέγα είναι η σωστή ιατρική φροντίδα του σκύλου (εμβόλια,εξετάσεις κλπ). Εφόσον θεωρούμε δεδομένη την σωστή ιατρική φροντίδα,το επόμενο βήμα είναι η σωστή διατροφή η οποία πάλι λόγω μη σωστής ενημέρωσης αλλά και λόγω οικονομικής κρίσης πολλοί ιδιοκτήτες την αμελούν.Για παράδειγμα,πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι μία σωστή ξηρά τροφή ταΐζεται με δοσομετρητή.
Τώρα,στην Ελληνική αγορά υπάρχει μία ευρεία γκάμα σε ποιότητα και ειδών τροφών όπως η ξηρά τροφή,η ωμή διατροφή (barf) και η κονσερβοποιημένη τροφή.
Το επόμενο βήμα είναι ένα καλό αξεσουάρ όπως ένας οδηγός,ένα περιλαίμιο ή ένα επιστήθιο.Επιμένω το σωστό γιατί πολύς κόσμος αγοράζει φθηνά κινέζικα προϊόντα.Ένα καλής ποιότητας αξεσουάρ θα διαρκέσει όσο η ζωή του σκύλου μας!

Τι κατηγορίες ξηράς τροφής υπάρχουν στην αγορά; Γιατί είναι διαφορετικές και τι πρέπει να προσέξει κάποιος πριν την αγορά αυτής;
Επειδή ο άνθρωπος επιλέγει και όχι ο σκύλος μας,το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι να δούμε τι αναγράφεται στα συστατικά.
Παράδειγμα:Όταν ένα σακί τροφής δεν αναγράφει ακριβώς το είδος του κρέατος που περιλαμβάνει η τροφή αυτή και απλά αναφέρει γενικά γεύματα κρέατος,προέρχεται από 1390719_759741384047999_823951219546530609_nκρεατάλευρα τα οποία είναι υπό προϊόντα από τα σφαγεία και τα οποία επιτρέπονται πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μία σωστή τροφή τροφή αναφέρει συγκεκριμένα το είδος του κρέατος (κοτόπουλο,μοσχάρι κλπ). Σαν συμπέρασμα λοιπόν, ελέγχουμε με ακρίβεια τα συστατικά που περιέχει η τροφή (πρωτεΐνη κλπ). Τώρα αν μπορούσαμε να κατηγοριοποιήσουμε ειδικά την ξηρά τροφή,ανάλογα με την ποιότητα της,υπάρχουν 3 μεγάλες κατηγορίες που είναι οι εξής:

  • Χύμα,Economy ή Premium
  • Super-Premium
  • Holistic ή Natural

Τροφή με σιτηρά η χωρίς;
Και βέβαια χωρίς γιατί τα σιτηρά είναι υπεύθυνα για ένα μεγάλο ποσοστό αλλεργιών στα σκυλιά,(περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον κτηνίατρο σας).

Γιατί λοιπόν οι εταιρίες χρησιμοποιούν σιτηρά;
Τα σιτηρά έχουν μεγάλο θερμιδικό δείκτη,άρα μειώνουμε την ποσότητα κρέατος.Έχουν αυξημένες θερμίδες λόγω  σιτηρών,άρα λοιπόν το κόστος τροφής είναι μικρότερο ενώ ο σκύλος μας παίρνει βάρος.

Τι τροφές μπορούμε να βρούμε στο abby’s pet store;
 Μετά από πολύ σκέψη επιλέξαμε και προσφέρουμε στους πελάτες μας ξηρά τροφή τεσσάρων εταιριών οι οποίες κατά την άποψή μας προσφέρουν ανάλογα το ποσό που διαθέτει κάποιος ιδιοκτήτης,στην καλύτερη επιλογή σε ποιότητα.Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι το abby’s pet store δεν προσφέρει χύμα τροφή για λόγους ποιότητας και μόνο.

Για ποιο λόγο να αγοράσει κάποιος ένα αξεσουάρ στον σκύλο του;
Με τον όρο «αξεσουάρ»  εννοούμε οτιδήποτε εκτός την τροφή.Το αξεσουάρ είναι αναγκαίο γιατί αυξάνει την ποιότητα ζωής του σκύλου αλλά και την σχέση μεταξύ κηδεμόνα και φίλου συντροφιάς.Ένα καλό σαμπουάν θα φροντίσει το τρίχωμα του σκύλου,ένα καλό επιστήθιο ή οδηγός θα κάνει ποιο ευχάριστη την βόλτα σε εμάς και με ασφάλεια για αυτόν και τους 10628382_800932153262255_923936452152194715_nάλλους.Ένα καλό ρούχο δεν θα δημιουργήσει αλλεργίες και θα προστατεύσει τον σκύλο μας από το κρύο.Υπάρχουν πολλά παραδείγματα  που θα μπορούσα να αναφέρω αλλά συμπερασματικά θα αναφέρω πάλι αυτό που προείπα «ένα καλό αξεσουάρ θα κρατήσει όσο η ζωή του σκύλου μας»…

Τι μπορούμε να βρούμε στο abby’s pet store;
Εμείς πράττουμε έχοντας στο μυαλό μας ότι εμείς είμαστε οι πελάτες.Συνεχώς αναζητούμε ό,τι καλύτερο υπάρχει στην παγκόσμια αγορά.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προσφέρουμε προϊόντα που όχι μόνο δεν υπάρχουν στην τοπική αγορά της Πάτρας αλλά και κάποια στην Ελληνική αγορά,Μία επίσκεψη στο μαγαζί μας θα σας πείσει.

 Προσφέρετε grooming η εκπαίδευση;
 Σχετικά με το grooming αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε,στο άμεσο μέλλον έχουμε σκοπό να παρέχουμε υπηρεσίες grooming και όταν λέμε grooming δεν εννοούμε πλύσιμο-χτένισμα αλλά πραγματικό και πλήρες  grooming.
Σχετικά με την εκπαίδευση,ανοίγουμε ένα τεράστιο κεφάλαιο για συζήτηση και αυτό γιατί κατά την άποψή μας,στην πόλη μας,στην Πάτρα υπάρχει μεγάλο κενό και αυτό γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που δηλώνουν εκπαιδευτές χωρίς όμως να πληρούν τις προϋποθέσεις  που εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν.Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε και ξεκινήσαμε συνεργασία με αξιόλογο εκπαιδευτή που πληρεί τις προϋποθέσεις που εμείς θέσαμε θέλοντας να προσφέρουμε ποιότητα στους πελάτες μας η οποία είναι και ο σκοπός μας.

Τι έχετε να μας πείτε για τις κινέζικες λιχουδιές που κυκλοφορούν στο εμπόριο  και ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως σε κατοικίδια ζώα;
Δυστυχώς τα κινέζικα προϊόντα έχουν κατακλύσει την Ελληνική αγορά.10438312_756523944369743_6645940620847512845_nΔιεθνή οίκοι κατασκευάζουν τα προϊόντα τους στην Κίνα.Άρα είναι πολύ δύσκολο να βρούμε προϊόντα των χωρών που οι διεθνείς αυτοί οίκοι ανήκουν.

Ποια είναι η μεγάλη διαφορά όμως κατά την γνώμη σας;
Η διαφορά αυτή ονομάζεται ποιοτικά πρότυπα παραγωγής.Άρα ένας διεθνής οίκος έχει αυξημένα ποιοτικά πρότυπα με αποτέλεσμα όμως το αυξημένο κόστος.Εμείς,στο κατάστημά μας προσπαθούμε να βρίσκουμε προϊόντα διεθνών αναγνωρισμένων οίκων.

ευχαριστούμε από την ομάδα της boxeromania.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s