Γνωρίστε το Boxer…(μέσα απο άλλες πηγές)

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Στα τέλη του 19ου αιώνα το γερμανικό Bullenbeiser διασταυρώθηκε με το Αγγλικό Μπουλντόγκ. Από την μίξη αυτή προήλθε το Μπόξερ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από το γερμανικό στρατό στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Αρχικά τα Μπόξερ θεωρήθηκαν πολύτιμα στο κυνήγι, στο δελεασμό ταύρων και στην έλξη κάρων. Ήταν επίσης διάσημα στα τσίρκο και στα θέατρα επειδή μάθαιναν κόλπα πολύ εύκολα. Το 1904 σταθεροποιήθηκε ως ράτσα. Η ράτσα σήμερα χαρακτηρίζεται από αγάπη και ευγένεια, ενώ είναι μια πολύ καλή σύντροφος. Υπάρχουν δύο ειδών Μπόξερ, το Γερμανικό και το Αμερικάνικο. Τα γερμανικά Μπόξερ έχουν μεγαλύτερα κεφάλια και είναι γενικώς πιο μυώδη από ότι τα αμερικάνικα.

ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
Το Μπόξερ είναι ένα δραστήριο, καλά ισορροπημένο σκυλί. Παρόλο που δείχνει άγριο, έχει ήρεμη, φιλική διάθεση και είναι πιστό και προστατευτικό με την οικογένειά του. Έχει απίστευτο θάρρος όταν έρχεται η ώρα να προστατέψει την οικογένεια του. Δημιουργεί ισχυρό δεσμό με την οικογένεια και παραμένει πιστός αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Είναι σε εγρήγορση πάντα και έχει έντονη την αίσθηση της ακοής και αυτό το κάνει πάρα πολύ καλό φύλακα. Είναι χαρούμενο, υψηλού πνεύματος, παιχνιδιάρικο, περίεργο και ενεργητικό. Είναι πολύ έξυπνο, πρόθυμο και γρήγορο στη μάθηση, αλλά μπορεί να γίνει και πεισματάρικο. Το Μπόξερ είναι ένα καλό σκυλί για αγώνες υπακοής.
Έχει ειπωθεί ότι το όνομα Μπόξερ προέρχεται από τον τρόπο που τους αρέσει να χρησιμοποιούν τα μπροστινά τους πόδια σχεδόν για τα πάντα. Η φύση του μπόξερ είναι να προστατεύει το αφεντικό του, την οικογένεια του και το σπίτι του. Εάν αποκτήσετε Μπόξερ να ξέρετε ότι οι γνωστοί σας θα καλωσορίζονται με θορυβώδη τρόπο. Αφιερώστε όσο χρόνο μπορείτε στο σκύλο σας γιατί του αρέσει να παίζει και να δουλεύει. Μην ξεχνάτε να δείχνετε στο Μπόξερ τρυφερότητα καθώς τους αρέσει η ανθρωπιά και η συντροφικότητα.

ΤΟ ΜΠΟΞΕΡ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Τα Μπόξερ μπορούν να ζήσουν μέσα στο σπίτι, ενώ αν έχετε μια μικρή αυλή ή ένα μεγαλο μπαλκόνι θα είναι απόλυτα ευχαριστημένα. Το σημαντικό είναι να φροντίσετε να ασκείται καλά το σκυλί σας, εφόσον επιλέξετε Μπόξερ. Τα Μπόξερ ζουν καλύτερα σε ήρεμα κλίματα.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΞΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ
Το Μπόξερ αγαπά τα παιδιά και είναι καλό με τα άλλα κατοικίδια ζώα όταν έχουν μεγαλώσει μαζί. Ένα καλοαναθρεμμένο και σωστά κοινωνικοποιημέμένο Μπόξερ θα τα πηγαίνει εξίσου καλά με άλλα σκυλιά και άλλα κατοικίδια. Το θηλυκό μπόξερ θα μπλεχτεί συχνά σε καυγάδες με άλλα θηλυκά σκυλιά, προσπαθώντας να επιδείξει την κυριαρχία της. Αν κάποιος έχει δύο θηλυκά, θα τα πηγαίνουν καλά και θα παίζουν την περισσότερη ώρα, αλλά είναι πιθανό να τσακώνονται καμιά φορά.

πηγή : koutavaki

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s