Μυρίζει η αναπνοή του,τι να κάνω;

1. Θα ξεκινήσω από ένα βασικό χαρακτηριστικό των boxer,το σάλιο και το οποίο έχει κάποια μυρωδιά, ιδιαίτερα όταν είναι μπαγιάτικο. Αυτό που εισηγούμαι είναι να σκουπίζετε συχνά το στόμα του και να αλλάζετε συχνά το νερό της κούπας του ώστε να εμποδίζετε την ανάπτυξη βακτηρίων.
2. Μπορείτε από τώρα να βουρτσίζετε το στόμα και τα δόντια. Φροντίστε να γίνει σαν παιγνίδι για να του αρέσει. Το βούρτσισμα θα φρεσκάρει το στόμα, θα διώξει υπολείμματα τροφών από το στόμα και ο σκύλος σας θα μάθει από νωρίς να δέχεται ευχαρίστως το βούρτσισμα των δοντιών. Αν σας είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσετε οδοντόβουρτσα, μπορείτε να αγοράσετε ένα σπρέι για το στόμα που εξουδετερώνει την άσχημη αναπνοή.
3. Μερικές φορές η άσχημη αναπνοή οφείλεται στο διαιτολόγιο του σκύλου. Γι’ αυτό δοκιμάστε κάποια άλλη πλήρη τροφή, έχοντας υπόψη ότι για τον σκοπό σας η ξηρή τροφή είναι προτιμότερη.
4. Θα του δίνετε φαντάζομαι κάτι για να μασουλά και να μην τον πονούν τα ούλα του. Φροντίστε αυτό το κάτι να το πλένετε συχνά ώστε να μην μένει πάνω σάλιο και άλλες ακαθαρσίες.
5. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά αρωματικά όπως είναι ο φρέσκος κόλιανδρος. Λιωμένος μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν οδοντόπαστα και το νερό από το βράσιμό του μπορεί να προστεθεί στην κούπα με το πόσιμο νερό. Τη ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και ο φρέσκος μαϊντανός, αν φυσικά κατορθώσετε να τον ταΐσετε στο σκυλάκι σας, αφού φυσικά θα τον έχετε αναμείξει με την τροφή του.
Δοκιμάστε όσα περισσότερα μπορείτε από τα πιο πάνω με την ελπίδα ότι κάποια από αυτά θα σας λύσουν το πρόβλημα. Καλή επιτυχία!

πηγή : anthroposkaiskylos.blogspot

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s