Πώς να κόψετε τα νύχια του σκύλου σας

Το κόψιμο των νυχιών του σκύλου μας δεν είναι πάντα εύκολο και μπορεί να αγχώσει το ζώο μας. Είναι όμως σημαντικό να κόβουμε τα νύχια του σκύλου μας, αφού τα μακριά νύχια μπορεί να μεγαλώσουν μέσα στην πατούσα και να προκαλέσουν πόνο και δυσκολία στην κίνηση.
Το εσωτερικό νύχι που έχουν μερικά σκυλιά ψηλά στο πόδι τους, δεν ακουμπά στο έδαφος και δεν φθείρεται κατά το περπάτημα. Θα πρέπει λοιπόν να το κόβουμε συχνά.
Πολλά όμως σκυλιά φοβούνται αυτή τη διαδικασία και δεν τους αρέσει να τους αγγίζουν τις πατούσες. Μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια από δεύτερο άτομο, που θα κρατά ήρεμο το σκύλο όσο θα κόβετε τα νύχια του. Το καλύτερο είναι να του μάθετε από μικρό ότι δεν είναι κάτι κακό, ώστε να νιώθει άνετα.
Δοκιμάστε να χαλαρώσετε το σκύλο και να ξαπλώσει σε κάποιο πλευρό του. Πάρτε τον ειδικό νυχοκόπτη για σκυλιά(από pet shop) και κρατήστε με το άλλο σας χέρι το σώμα ή το κεφάλι του ζώου κάτω, απαλά. Κόψτε το νύχι περίπου 2 χιλιοστά, στην άκρη. Αν το κόψετε πιο βαθιά μπορεί να αιμορραγήσει και το ζώο να πονέσει πολύ. Κόβετε μόνο το νύχι και όχι κρέας ή ρίζα. Παρατηρήστε τα νύχια, πιέζοντας τα προς τα έξω. Υπάρχει αιμοφόρο αγγείο μέσα τους και φαίνεται αν είναι ροζ τα νύχια.
Πιο δύσκολο είναι να κόψετε μαύρα, σκούρα νύχια, αφού δεν φαίνεται η διαφορά ρίζας-νυχιού. Αν ο σκύλος σας έχει μαύρα νύχια, κόψτε ένα πολύ μικρό κομμάτι του νυχιού και προχωρήστε λίγο ακόμα αν χρειάζεται προς τα μέσα.
Αν ο σκύλος αιμορραγήσει, μην πανικοβληθείτε. Θα σταματήσει μετά από 5 λεπτά περίπο αλλά είναι σημαντικό να βοηθήσετε με κάποιο ειδικό βαμβάκι, από φαρμακείο.
Στο video θα δείτε βήμα-βήμα οδηγίες για ασφαλές κόψιμο νυχιών.
Αν πάλι φοβάστε, ο κτηνίατρος είναι ο πιο κατάλληλος και έμπειρος για να το κάνει.

πηγή : adespoto

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s