Λευκά boxer

1131www.webbisivu.com

 Κατά περίσταση,τα λευκά μπόξερ έχουν γίνει η αιτία της διαφωνίας ανάμεσα στους εκτροφείς και τους ιδιοκτήτες.Ελπίζουμε ότι οι ακόλουθες πληροφορίες  και η διορατικότητα θα βοηθήσει να διαλυθούν οι όποιοι μύθοι έχετε ακούσει για το λευκό μπόξερ.Είναι ακριβώς όπως τα πυρόξανθα ή τα ραβδωτά,γίνονται απίθανα κατοικίδια για την οικογένεια,είναι φανταστικά!

Μύθος:Τα λευκά μπόξερ είναι σπάνια

Γεγονός:Τα λευκά μπόξερ δεν είναι σπάνια.Στο περίπου 1 από τα 5 μπόξερ θα γεννηθεί λευκό.Για την ακρίβεια,μερικοί από τα πρώτα σκυλιά θεμέλιο για τη φυλή των μπόξερ ήταν λευκά.Τα λευκά μπόξερ ήταν αποδεκτά για καταχώρηση και εκτροφή από το Γερμανικό κλαμπ μέχρι το 1925.Απαγορεύτηκαν από τότε επειδή το κλαμπ είδε πως το μπόξερ ως σκύλος-φύλακας  δεν ήταν αποδεκτό για αυτή τη δουλειά λόγω του λευκού χρώματος.

Οποιαδήποτε σωματικά προβλήματα που  πιστεύεται ότι  σχετίζονται με το λευκό γονίδιο,βρέθηκαν πολύ αργότερα.Από τη στιγμή που τα λευκά μπόξερ δε συμμορφώνονται με το πρότυπο της φυλής του American Boxer Club και του American Kennel Club,είναι ανήθικο να εκτρέφονται.

Mύθος:Τα λευκά μπόξερ έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας από τα υπόλοιπα μπόξερ

Γεγονός:Κανένα κλινικό στοιχείο δεν έχει καταγραφεί που να δείχνει πως τα λευκά μπόξερ θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου για προβλήματα υγείας.Τα μπόξερ έχουν προδιάθεση σε έναν σημαντικό αριθμό θεμάτων υγείας συμπεριλαμβανομένου  του καρκίνου,προβλημάτων του θυρεοειδούς αδένα και της καρδιομυοπάθειας.Αυτές οι ασθένειες μοιράζονται στη φυλή σα σύνολο και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα λευκά βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.Το μόνο πρόσθετο τίμημα για την υγεία του λευκού είναι ο αυξημένος κίνδυνος ηλιακού εγκαύματος,όπως συμβαίνει και στην περίπτωση πολλών λευκών ζώων.

Μύθος:Τα λευκά μπόξερ είναι κουφά και μη εκπαιδεύσιμα

Γεγονός:Υπάρχει συχνότερη πιθανότητα εμφάνισης της κώφωσης στα λευκά μπόξερ,περίπου στο 18% των λευκών,ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως όλα είναι κουφά.Είναι γνωστό πως η κώφωση προκύπτει όταν τα κύτταρα του δέρματος που ευθυγραμμίζουν τα κανάλια του αυτιού στερούνται χρωστικής.

Τα κουφά μπόξερ μπορούν να εκπαιδευτούν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία μεθόδων συμπεριλαμβανομένου των χειρονομιών,της νοηματικής γλώσσας,φακούς και άλλα.Η εκπαίδευση ενός μπόξερ,είτε ακούει είτε όχι,απαιτεί χρόνο,υπομονή και κατανόηση.

Μύθος:Τα λευκά μπόξερ είναι αλμπίνο

Γεγονός:Τα λευκά μπόξερ δεν είναι αλμπίνο.Τα σκυλιά αλμπίνο δεν έχουν καμία χρωστική.Τα λευκά μπόξερ απλά γεννήθηκαν με λευκό τρίχωμα.

Μύθος:Τα λευκά μπόξερ δρουν διαφορετικά απ’ότι τα υπόλοιπα μπόξερ.

Γεγονός:Το χρώμα του τριχώματος δεν επηρεάζει την προσωπικότητα ενός μπόξερ.Τα λευκά επιδεικνύουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα πυρόξανθα και τα ραβδωτά.

Μύθος:Τα λευκά μπόξερ δεν καταχωρούνται

Γεγονός:Τα λευκά μπόξερ μπορούν να έχουν περιορισμένη καταχώρηση στο American Kennel Club.Ωστόσο,δεν κατεβαίνουν σε εκθέσεις αλλά συμμετέχουν σε διαγωνισμούς πειθαρχίας και ευκινησίας.

Πηγή : boxerluv.org
Μετάφραση άρθρου:Zogia

Μερικά λευκά Boxer

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s