Σπάνια μαύρα boxer,τι λέτε?

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ισχυρίζονται πως κατέχουν μαύρα μπόξερ.Ομοίως,υπάρχουν πολλοί εκτροφείς της «πίσω αυλής» που φιλοδοξούν να πωλούν ¨σπάνια» μαύρα μπόξερ.Το πρόβλημα?Δεν υπάρχουν μαύρα μπόξερ.

Ίσως αυτό να προκαλεί μια μικρή σύγχυση.Ακόμα,ίσως και να έχετε δει οι ίδιοι με τα μάτια σας ένα μαύρο μπόξερ και δε μπορείτε να καταλάβετε πως η παραπάνω δήλωση θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι σωστή.Λοιπόν,αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός-δεν υπάρχουν μαύρα μπόξερ.Είναι γενετικά αδύνατο για ένα μαύρο μπόξερ να υπάρξει.

Τι είναι αυτά τα σκυλιά τότε?
Οπότε,αυτό εγείρει το ερώτημα-τι ακριβώς είναι τα μαύρα μπόξερ που οι εκτροφείς της πίσω αυλής πωλούν και οι άνθρωποι λένε πως κατέχουν?Τι ήταν το μαύρο μπόξερ που ίσως έχετε δει με τα ίδια σας τα μάτια?Σε τελική ανάλυση αυτά τα σκυλιά μοιάζουν με μπόξερ…και μπορεί να σκέφτεστε ότι ο χρωματισμός τους μοιάζει μαύρος σε εσάς.

Αποδεικνύεται ομως,πως αυτά τα σκυλιά στην πραγματικότητα είναι ραβδωτά μπόξερ.Μερικοί τα αποκαλούν αντιστρόφως ραβδωτά.Εν τούτοις,είναι ραβδωτά και δεν είναι μαύρα μπόξερ.
Ένα ραβδωτό μπόξερ είναι αυτό που έχει κάποιο είδος πυρόξανθου χρωματισμού(από ένα μπρούτζινο χρώμα εως ένα σκούρο κοκκινωπό)-αλλά,επάνω στον πυρόξανθο χρωματισμό βρίσκονται μαύρες ρίγες.Τα μπόξερ μπορούν να έχουν οποιοδήποτε αριθμό ή είδος μαύρης ρίγας.Μπορούν ακόμα να έχουν τέτοια ποσότητα μαύρης διαγράμμισης που να εμφανίζονται ως μαύρα με πυρόξανθες ρίγες.Αυτά που έχουν τόσο μαύρη διαγράμμιση συχνά αποκαλούνται αντιστρόφως ραβδωτά μπόξερ.

Μερικά από αυτά τα ραβδωτά μπορεί να καταλήξουν με μια τόσο μεγάλη ποσότητα μαύρης διαγράμμισης που μπορεί να κάνει εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί το πυρόξανθο χρώμα από κάτω.Οι ειδικοί των μπόξερ γνωρίζουν πως υπάρχει πυρόξανθο από κάτω,ωστόσο,όσοι είναι ανεκπαίδευτοι σε σχέση με αυτά υποθέτουν ότι αυτά είναι μαύρα μπόξερ.

Γιατί η εξαπάτηση?
Όταν ένας εκτροφέας της πίσω αυλής πουλά σκυλιά τα οποία υποστηρίζει πως είναι «σπάνια μαύρα μπόξερ»,μπορεί να τα πουλήσει σε υψηλότερη τιμή από αυτή που δίνει τα υπόλοιπα μπόξερ.Δεδομένου πως πολλοί από αυτούς είναι ανήθικοι σε πολλές πρακτικές τους,αυτό το ψεύτικο ανέβασμα τιμών ταιριάζει με το πως λειτουργούν αυτοί οι εκτροφείς.Φυσικά δεν είναι όλοι ίδιοι,ωστόσο,οποισδήποτε από αυτούς υποστηρίζει πως πουλά ένα είδος της φυλής που δεν υπάρχει στη φύση,ίσως δεν έχει και τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα.

Γιατί είναι τόσο αδύνατο να υπάρξουν τα μαύρα σκυλιά?
Χρειάζεται μια απλή γνώση της γενετικής για να γίνει κατανοητό.Βασικά,κάθε ύπαρξη-είτε πρόκειται για θηλαστικό,όπως ο σκύλος,είτε για ένα αμφίβιο ή ο,τιδήποτε άλλο,έχει γονίδια.Τα γονίδια αυτά καθορίζουν τα πάντα σχετικά με την ύπαρξη,από το χρώμα του δέρματος στον αριθμό των ποδιών εως και το που θα βρίσκονται τα μάτια…τα γονίδια ελέγχουν τα πάντα.

Τα γονίδια ελέγχουν το χρώμα του τριχώματος στα σκυλιά,επίσης.Προκειμένου ένα σκυλί να είναι μαύρο,η ράτσα του θα πρέπει να φέρει το γονίδιο για να έχει μαύρο τρίχωμα.Τα μπόξερ δεν έχουν αυτό το γονίδιο.Έτσι,δε μπορεί να υπάρξει κανένα μαύρο μπόξερ.Είναι γενετικά αδύνατο γι’αυτό να έχει μαύρο τρίχωμα.

 Πηγή: expert=Jason_Jr_Rusch
Μετάφραση άρθρου:Zogia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s