Μαύρα boxer,ξεκαθαρίζοντας το μύθο

Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται πως κατέχουν μαύρα μπόξερ.Έχω δει ακόμα κι εκτροφείς που διαφημίζουν «σπάνια μαύρα μπόξερ» και τα πωλούν σε εξωφρενικές τιμές.Αλλά η αλήθεια είναι εδώ:

Τα μαύρα μπόξερ δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.Στην κοινότητα των μπόξερ,αυτό μπορεί να γίνει η αιτία για διαφωνία,αλλά παραμένει γεγονός,πως γενετικά είναι αδύνατο για ένα μπόξερ να είναι μαύρο σε χρώμα.

Οπότε γιατί το μπόξερ μου δείχνει μαύρο?
Εάν το μπόξερ σας φαίνεται να είναι μαύρο σε χρώμα,υπάρχουν δυο πιθανές εξηγήσεις για αυτό που θας αναλύσουμε:
Το μπόξερ σας δεν είναι καθαρόαιμο.Έχει γίνει γνωστό το συμβάν πως κάποια στιγμή στη γενεαλογική γραμμή ένα θηλυκό μπόξερ ζευγάρωσε με ένα μεικτής φυλής σκύλο και τα κουτάβια της,παρόλα αυτά,είχαν ακόμη την εμφάνιση του μπόξερ. Όταν οι φυλές αναμειγνύονται,ορισμένα γονίδια μπορεί να κληρονομηθούν,όπως και το γονίδιο που προκαλεί το μαύρο χρώμα.
Το μπόξερ σας είναι ένα ιδιαίτερα βαρύ ραβδωτό(αντιστρόφως ραβδωτό).Τα ραβδωτά είναι βασικά πυρόξανθα με μαύρες ρίγες.Σε κάποια σκυλιά,το ραβδωτό είναι τόσο κυρίαρχο που δίνει την εντύπωση του μαύρου.

Τα αναγνωρισμένα χρώματα των μπόξερ

black boxer dogs: fawn boxers
Photo by: blogdnd

Το πυρόξανθο είναι το κλασσικό ανοιχτό καφέ,το ελαφρώς ηλιοκαμένο,το κίτρινο,το κόκκινο μαόνι ή το κόκκινο του ελαφιού και μπορεί να βρεθεί σε σχεδόν όλα τα μπόξερ.Είναι το βασικό χρώμα και είναι κυρίαρχο στην πλειοψηφία των μπόξερ καθώς και σε άλλα σκυλιά όπως οι μεγάλοι δανοί και τα παγκ.

black boxer dogs: brindle boxer
Photo by: IntangibleArts

Τα ραβδωτά μπόξερ είναι βασικά πυρόξανθα με μαύρες ρίγες.Αυτές οι μαύρες ρίγες μπορεί να διαφέρουν σε ένταση αλλά ποτέ δεν είναι τόσο πυκνές ώστε ο σκύλος να θεωρηθεί μαύρος στο χρώμα.Όταν οι μαύρες ρίγες είναι εξαιρετικά κυρίαρχες,μπορούν να αναφέρονται ως «αντιστρόφως ραβδωτά»,αν κι αυτό δεν είναι κάτι  επίσημο.Ανεξάρτητα την ένταση που έχουν οι μαύρες ρίγες,εξακολουθούν να θεωρούνται απλώς «ραβδωτά»

black boxer dogs: white boxer
Photo by : MythicSeabass

Αν και είναι αλήθεια πως το λευκό μπόξερ είναι πράγματι μια αναγνωρισμένη ομάδα των μπόξερ,δεν είναι τεχνικά λευκό στο χρώμα.Το λευκό ή το «φανταχτερό» όπως ονομάζεται,είναι στην πραγματικότητα έλλειψη χρωστικής ουσίας.

Πηγή : ownedbyaboxer

Μερικά μαύρα μπόξερ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s