Κίνηση

Ώρα να δούμε την κίνηση του/της,οπότε πρώτα στείλτε μπροστά και πίσω…

Aust.Ch.Taswest Jewel in the Crown

Η μετακίνηση μακριά από σας κάνει τα πίσω μετατάρσια να μένουν σταθερά καθώς τα πίσω πόδια του συγκλίνουν ελαφρώς προς το κέντρο του βάρους του κάτω από το σώμα του,στη συνέχεια οδηγεί σταθερά προς τα πίσω,με καλή ώθηση.
Όπως επιστρέφει σε εσάς βλέπετε τα μπροστινά του πόδια με καλή μπροστινή εμβέλεια,και πάλι να συγκλίνουν ελαφρώς προς το κέντρο βάρους του κρατώντας τα πόδια σε μια ευθεία γραμμή από τον ώμο στο πόδι.
 
Σημείωση:Σε μία περίπτωση όπως το ρινγκ σε μια έκθεση μορφολογίας ο σκύλος δε θα πρέπει να κινείται αρκετά γρήγορα για να επιτρέψει στα μπροστινά και πίσω πόδια του να εμφανίζονται να φτάνουν στο κέντρο…δηλαδή ενιαία τροχιά
Όταν επιστρέφει κάντε τον να σταθεί φυσικά μπροστά σας,έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τυχόν σφάλματα που προηγουμένως είχαν κρυφτεί από καλό χειρισμό.
 
Τώρα στείλτε τον γύρω από το ρινγκ…
Κινείται εύκολα κι ελεύθερα σε ένα σταθερό ρυθμό…ούτε πολύ γρήγορα,ούτε πολύ αργά?
Σε πλήρη επέκταση τα μπροστινά του πόδια έχουν καλή εμβέλεια κρατώντας μια ευθεία γραμμή από την ωμοπλάτη στο μπροστινό πόδι διατηρώντας μια γωνία 45% στο έδαφος?
Μήπως τα πίσω πόδια εκτείνονται πολύ προς τα πίσω κρατώντας μια ευθεία γραμμή από την άρθρωση του ισχίου στο πίσω μαξιλάρι?
Μεταφέρεται το κεφάλι του μπροστά,για να εξισορροπήσει το διασκελισμό του?
Μένει η ράχη του επίπεδη και αληθινή?
Η ουρά του μεταφέρεται στη σωστή γωνία?
PicMonkey Collage
2 και 12 χρονων σκυλος
Συμπέρασμα: Είτε είσαι εκτροφέας,είτε κριτής κράτα αυτά τα κριτήρια κατά νου στην αναζήτηση ενός έξυπνου,κομψού,καλά ισορροπημένου,σωστά κατασκευασμένου μπόξερ.
Εάν είστε κριτής και μπορείτε να βρείτε ένα τέτοιο αρσενικό ή θηλυκό σκυλί,δεν πρέπει να είναι μόνο ο νικητής της τάξης,νικητής αρσενικού ή θηλυκού,νικητής σε πρόκληση ή στη φυλή,αλλά ένας ισχυρός υποψήφιος για έναν όμιλο ή για βραβείο σε έκθεση μορφολογίας.
 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s