Κρυοπαγήματα στα σκυλιά

Παρά την παχιά γούνα τους,τα σκυλιά που εκτίθενται σε ακραίες χαμηλές θερμοκρασίες,υπάρχει το ενδεχόμενο του παγώματος των άκρων τους,όπως οι άκρες των αυτιών και της ουράς τους.Επίσης γνωστό ως κρυοπαγήματα,δεν είναι συνήθως μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση,πολλές φορές όμως,εξελίσσεται σε υποθερμία.

Τι πρέπει να προσέξουμε
Τα κρυοπαγήματα υποδεικνύονται από το δέρμα που γίνεται πολύ χλωμό και παίρνει ένα μπλε / λευκό χρώμα,λόγω έλλειψης της ροής του αίματος.Πάγος μπορεί,επίσης,να σχηματιστεί γύρω από την πληγείσα περιοχή.Όταν το τμήμα του σώματος θερμαίνεται και η ροή του αίματος επανέρχεται,το δέρμα γίνεται κόκκινο και υπάρχει οίδημα που συνοδεύεται με ξεφλούδισμα.

Βασική αιτία
Τα κρυοπαγήματα συχνά συμβαίνουν όταν ένας σκύλος εκτίθεται στο κρύο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.Η βύθιση του σώματος σε παγωμένο νερό μπορεί,επίσης,να οδηγήσει σε κρυοπαγήματα.

Άμεση Φροντίδα
1.Ζεστάνετε μια πετσέτα πάνω στο καλοριφέρ.
2.Εφαρμόστε τη ζεστή πετσέτα στις πληγείσες περιοχές.Μην πιέζετε ή τρίβετε,καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά.
3.Χρησιμοποιείστε χλιαρό νερό για να ζεστάνετε τις πληγείσες περιοχές σε μία θερμοκρασία των 90 βαθμών Φαρενάιτ (32 ° C),αλλά όχι υψηλότερη.
4.Καθώς οι περιοχές ξεπαγώνουν,θα κοκκινίζουν.Εάν γίνουν σκούρες αντί κόκκινες,να αναζητήσουν άμεση κτηνιατρική φροντίδα.

Πρόληψη
Τα κρυοπαγήματα μπορεί να προληφθούν με την αποφυγή παρατεταμένης έκθεσης σε ψυχρές θερμοκρασίες.Επιπλέον,ενδύματα σκυλιών,μπότες και άλλα αξεσουάρ μπορεί να βοηθήσουν φυλές με λεπτότερη γούνα και σκύλους που είναι λιγότερο συνηθισμένοι σε κρύο καιρό.

Πηγή: petmd
Μετάφραση άρθρου:Zogia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s