Duncan Lou Who

Μια τετράποδη ψυχή σε δυο πόδια

Που γεννήθηκε; Στην Πολιτεία του Κολοράντο
 
Πού μένει; Στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον
 
Είναι διαθέσιμος για υιοθεσία; Όχι,δεν είναι.Θα αποτελεί πάντα μέρος της αγέλης του Panda Paws και της οικογένειας.Λόγω των ιατρικών θεμάτων του και το περιορισμένο προσδόκιμο επιβίωσης,χρειάζεται ένα σπίτι που να του παρέχει ειδική φροντίδα.Είμαστε για αυτόν η καλύτερη δυνατή ποιότητα της φροντίδας που μπορεί να του δοθεί.
 
Τι του συνέβη; Γεννήθηκε με τα πίσω πόδια του,συγχωνευμένα σε ένα σχήμα Χ.
 
Τι χειρουργική επέμβαση έκανε; Ο Δρ Brandon στην κλινική Animal Care Clinic στο Βανκούβερ της Ουάσιγκτον αφαίρεσε τα πίσω πόδια του κάνοντας ένα διπλό ακρωτηριασμό.
 
Γιατί αφαίρεσε τα πόδια του; Είχαν περιστρέψει τη σπονδυλική στήλη του Duncan και ήταν 100% άχρηστα.Τελικά,θα του προκαλούσαν έντονο πόνο,ακράτεια,κ.λ.π

Πόσο καιρό του πήρε για να περπατήσει; Μπορούσε να περπατήσει με τα μπροστινά πόδια του πριν από την επέμβαση.Ακόμα και μετά την επέμβαση σηκώθηκε και περπάτησε μια ώρα.Η αφαίρεση των ποδιών του άρα και του επιπλέον βάρους,έκανε σημαντική διαφορά στην ικανότητά του να περπατήσει.
 
Γιατί δεν χρησιμοποιεί καροτσάκι? Ο Duncan στην πραγματικότητα είχε 3 αναπηρικά καροτσάκια και τα απέρριψε όλα.Προσπαθούσε να τα σηκώσει με αποτέλεσμα να προκαλεί τεράστια ποσότητα πίεσης στα μπροστινά του πόδια.
 
Γιατί δεν έχει προσθετικά μέλη; Δεν έχει τίποτα έτσι ώστε να μπορεί να επισυνάψει ένα προσθετικό μέλος.Πρέπει να υπάρχει κάτι που μπορεί να περπατά για να επισυνάψουμε ένα προσθετικό και να μπορέσουμε να εργαστούμε.
 
Είναι δύσκολο για το σώμα του ο τρόπος ζωής που κάνει; Ναι,είναι δύσκολο για το σώμα του και έχουν ήδη και θα συνεχίσουν να καταρρέουν πρόωρα οι αρθρώσεις του.
 
Γιατί είναι τόσο αδύνατος; Υπάρχουν μερικοί λόγοι που φαίνεται πως είναι αδύνατος σε μερικούς ανθρώπους. 1 – Καίει ένα τεράστιο ποσό θερμίδων σε μια ημέρα με μόνο δύο πόδια και είναι απίστευτα δραστήριος. 2- Το πίσω μέρος του σώματός του έχει ατροφήσει γιατί δεν το χρησιμοποιεί.Τα μπόξερ τείνουν να φέρουν το μεγαλύτερο βάρος τους στο μπροστινό μέρος του σώματός τους έτσι κι αλλιώς.Από τη στιγμή που ο Duncan δε μπορεί να χτίσει τους μύες στο πίσω μέρος του,είναι ως επί το πλείστον μόνο δέρμα και οστά. 3 – Έχει μια μεταβολική διαταραχή που δεν του επιτρέπει να απορροφήσει την τροφή όπως και τα άλλα σκυλιά.Είναι σε μια ειδική δίαιτα,η οποία συμπληρώνεται με φυστικοβούτυρο για να προσπαθήσουμε και να τον κρατήσουμε σε ένα ιδανικό βάρος.Τρώει όσο το ροτβάιλερ μας,η Ρουλέτα,και το βάρος του παρακολουθείται συνεχώς.
 
Πονάει; Όχι,ο Duncan δεν αντιμετωπίζει καθημερινό πόνο.Πάσχει από ήπια τενοντίτιδα,που έχει εξάρσεις,στο δεξί του ώμο και την αντιμετωπίζουμε με θεραπεία ζεστού λέιζερ και φυσιοθεραπεία.

Κάνει φυσικοθεραπεία; Ναι,κάνουμε καθημερινά μια σειρά από θεραπεία κίνησης και μασάζ σε συνδυασμό με τη θεραπεία με λέιζερ.
 
Πώς κάνει την ανάγκη του; Ακριβώς όπως και κάθε άλλο σκυλί,απλά με καλύτερη ισορροπία.
 
Μπορεί να κολυμπήσει; Όχι,και στην πραγματικότητα μισεί γενικότερα το νερό.
 
Μπορεί να πηδήξει ή να ανεβοκατεβεί σκάλες; Μπορεί να χοροπηδήσει και μπορεί να ανεβοκατεβεί σκάλες μια χαρά.Δεν του αρέσουν οι σκάλες που έχουν κενά ανάμεσα στα σκαλιά και θα τις αποφύγει.Μπορεί να πηδήξει από έναν καναπέ κάτω,αλλά δεν μπορεί να πηδήξει πάνω σε έναν καναπέ.
 
Ποιό είναι το προσδόκιμο ζωής του; Δεν έχουμε ιδέα,παίρνουμε κάθε μέρα ως μια καλή μέρα.Πιστεύουμε ότι η ποιότητα ζωής είναι πιο σημαντική από την ποσότητα και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής του Duncan εξαιρετική.Το πνεύμα του Duncan είναι ισχυρό και ποτέ δε θα παραιτηθεί,θα πρέπει τελικά να αποφασίσουμε γι’αυτόν όταν η ποιότητα ζωής του δεν είναι πλέον σε ένα αποδεκτό επίπεδο.Εμείς δεν θα τον θέσουμε ποτέ σε μια κατάσταση όπου αισθανόμαστε ότι πονάει ή ταλαιπωρείται.

Πηγή: http://www.pandapawsrescue.org/#!dlw-faq/c7gw

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ζωή του ακολουθώντας τον σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Facebook fan page: https://www.facebook.com/PandaPawsRescue501c3
Google plus: https://plus.google.com/+pandapawsrescue/videos
Youtube: https://www.youtube.com/user/pandapawsrescue
Twitter: https://twitter.com/PandaPawsRescue
Instagram: http://instagram.com/duncanlouwho

Βίντεο:pandapawsrescue

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s