Σκύλος και αυτοκίνητο

Ετοιμάζεσαι για ταξίδι με αυτοκίνητο και πρέπει να πάρεις τον σκύλο σου μαζί; Γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις για να του παρέχεις για την ασφάλειά του; Πάμε να μάθουμε…

Το να πάρεις ένα σκύλο παρέα σε κάποιο ταξιδάκι δεν είναι μόνο η παρουσία του που θα σε κάνει χαρούμενο αλλά και η ασφάλειά του. Πρέπει να προετοιμάσεις τον «χώρο» του για να νιώσει άνετα αλλά και ασφαλής τόσο αυτός όσο και εσύ. Πρέπει λοιπόν να ενημερωθείς για την ασφάλεια του σκύλου στο αυτοκίνητο. Ας δούμε τα πιο βασικά!
Αρχικά πρέπει (αν το αυτοκίνητο έχει αυτή τη δυνατότητα) να κατεβάσεις τα καθίσματά και να τοποθετήσεις ένα κλουβί (box,κλουβί μεταφοράς σκύλου, το χρησιμοποιούν πολλοί ιδιοκτήτες ακόμα και στο σπίτι σαν χώρο περιορισμού).26711 Φρόντισε όμως γιαυτό, τοποθέτησε το στα πίσω καθίσματα ή σε πορτ μπαγκάζ (Δεν συνηστάται πάντα) και δέσε με ιμάντες καλά το κλουβί για να μη κουνηθεί σε κάποιο απότομο φρενάρισμα ή στροφή (καλό είναι το κλουβί να είναι στα μέτρα του σκύλου μας για το καλύτερο αποτέλεσμα). Είναι πολύ σημαντικό ο σκύλος μας να είναι το ίδιο ευχάριστος με εμάς σε ένα ταξίδι και όχι να νιώθει καταπιεσμένος (πολλές φορές, ο σκύλος σε box με κάποιο κούνημα η αναποδογύρισμα ίσως να πάθει κάποιο σοκ, κάτι που στο μέλλον θα μας δημιουργήσει πρόβλημα, άρα πρέπει να το δέσουμε καλά).
Αν πάλι δεν έχουμε την δυνατότητα να αγοράσουμε κλουβί μεταφοράς, μία άλλη πολύ καλή λύση είναι η ζώνη ασφαλείας για σκύλους.
Tι είναι αυτό;
Η ζώνη ασφαλείαςdog-car-harness-with-seat-belt-2504-p αυτοκινήτου, προστατεύει τον σκύλο μας  κατά την διάρκεια του ταξιδιού, εμάς ή τους συνεπιβάτες μας γιατί πολύ απλά μπορεί να τρομάξει, να ενθουσιαστεί, να θέλει να παίξει, ακόμα και να πηδήξει από το αυτοκίνητο αν δει κάτι, με αποτέλεσμα να κουνηθεί μέσα στο αυτοκίνητο και να προκαλέσει πιθανόν ατυχήματα.

Πως δουλεύει;Η διαδικασία είναι πολύ απλή, το περνάμε σαν το σαμαράκι η σαν επιστήθιο στο στέρνο του σκύλου μας (είναι κατασκευασμένο από αφρώδες υλικό για την ασφάλειά του). Η μία άκρη κλειδώνει στο σαμαράκι του ζώου και η άλλη κουμπώνει στην υποδοχή της ζώνης ασφαλείας στο κάθισμα του αυτοκινήτου.Belt-Up-for-Life Ο κάθε ιμάντας μπορεί να μεγαλώσει και να μικρύνει ανάλογα το μέγεθος του τετράποδου φίλου μας αλλά καλό είναι κάποιος που γνωρίζει να το ρυθμίσει ώστε ο σκύλος να μη χτυπήσει σε κάποιο φρενάρισμα. (καλό είναι ο σκύλος μας να είναι πίσω δεξιά μας για να έχει τη δυνατότητα να μας βλέπει, στα μπροστινά καθίσματα είναι λίγο επικίνδυνο). Αν λοιπόν όλα αυτά τα κάνουμε πριν από το ταξίδι, θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε ότι αφορά την ασφάλεια του σκύλου μας!boxer-seat-belt Στο εξωτερικό ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου είναι πλέον υποχρεωμένος να παρέχει ασφάλεια στον τετράποδο φίλο του  και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά (έχουν σημειωθεί ατυχήματα από κατοικίδια που δεν είχαν καμία ασφάλεια). Τέλος, φροντίστε ο τετράποδος φίλος σας να έχει φάει τουλάχιστον 5-6 ώρες νωρίτερα για τυχόν εμετούς. Αν πάλι ζαλίζεται ρωτήστε τον κτηνίατρο σας τι μπορείτε να κάνετε για αυτό. καλές επιλογές και όμορφα ταξίδια από την ομάδα της boxeromania.

Σημείωση:Κλουβί / ιμάντες (για το αυτοκίνητο)
Αν έχετε το σκύλο σας να περιφέρεται ελεύθερα σε όλο το αυτοκίνητο προκαλώντας χαμό,θα στρεσάρει εσάς και το σκυλί σας έξω,οπότε καλό είναι να τον βάλετε σε ένα κλουβί 4567(crate) ή να τον δέσετε στο κάθισμα.Έχοντας το σκυλί σας ελεύθερο στο αυτοκίνητο κατά την οδήγηση δεν είναι ασφαλές για το ίδιο και δεν είναι ασφαλές για σας,είναι πιθανό να σας αποσπάσει την προσοχή από την οδήγηση και να συμβεί ένα ατύχημα – τραυματίζοντας εσάς ή άλλους.Δε σας συστήνουμε να έχετε το σκυλί σας στο ανοιχτό πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου,είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για το σκυλί σας και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο.Αν σας ενδιαφέρει ο σκύλο σας,ασφαλίστε τον.
Σχετικά link βίντεο: New crash tests help keep dogs safe in cars

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s