Πως να σταματήσεις το δάγκωμα σε ένα μπόξερ

Αν δείτε τον εαυτό σας να έρχετε σε επαφή με το δάγκωμα ενός μπόξερ,θα χαρείτε να το διαβάσετε αυτό!Είναι αρκετά απλό και εύκολο να θυμάστε!Αν και τα μπόξερ δαγκώνουν,όπως όλα σχεδόν τα άλλα σκυλιά εκεί έξω,έχουν ένα διαφορετικό μέσο επίθεσης και ένα εκπαιδευμένο Μπόξερ μπορεί να εξακολουθεί να είναι ενοχλητικό αλλά και πολύ διασκεδαστικό σε αυτό!

Μέθοδος πρώτη: Μάθε για το μπόξερ629px-Stop-a-Boxer-Dog-from-Biting-Step-1

Διάβασε αυτά τα γρήγορα δεδομένα για να κατανοήσεις καλύτερα το είδος επίθεσης του Μπόξερ:

  • Το μπόξερ δαγκώνει και μπορεί να δαγκώσει σκληρά αν είναι μεγάλο.Η ελπίδα είναι πως πρόκειται για ένα φιλικό σκυλί,όχι επιθετικό ή ένα που δαγκώνει.
  • Το μπόξερ ονομάστηκε έτσι για τα δευτερεύοντα μέσα της επίθεσης του.Δίνει γροθιές.Όπως ένας άνθρωπος,μόνο που σκαρφαλώνει πάνω σας περισσότερο.
  • Μπορεί,επίσης,να ορμήξει με δάγκωμα.Μερικά μπορεί να είναι σε απόσταση από εσάς και να τρέξουν κατ’ευθείαν προς το μέρος σας και να δαγκώσουν στο πρώτο σημείο που θα βρουν.Θα το κάνουν με κανονικό δάγκωμα,το οποίο μπορεί να πονέσει λίγο περισσότερο,αν σας «εμβολήσουν».
  • Το μπόξερ είναι έξυπνο.Ξέρει πού να σας χτυπήσει,ξέρει πού να δαγκώσει και θα σας επιτεθεί αν δείχνετε κακός.
  • Τα μπόξερ δεν είναι φιλικά με ξένους.Αν είναι ελεύθερα θα επιτεθούν με οποιοδήποτε τρόπο που αναφέρθηκε παραπάνω.Να είστε σε επιφυλακή.Η νομοθεσία αναφέρει ότι όλοι οι σκύλοι σε δημόσιο χώρο (εκτός από συγκεκριμένα πάρκα) πρέπει να είναι σε λουρί και ότι οι ακαθαρσίες τους πρέπει να καθαρίζονται το συντομότερο δυνατό.Αυτό σας βοηθά με τα μπόξερ και με άλλα σκυλιά.

Μέθοδος 2 :Τα αμυντικά δαγκώματα
Αυτή είναι μια διαδικασία ενός βήματος.Δοκιμάστε τη στο μπόξερ σας,δουλεύει.670px-Stop-a-Boxer-Dog-from-Biting-Step-2

Τοποθετήστε τον αντίχειρά σας μέσα στο στόμα του μπόξερ και πιέστε προς τα κάτω,πάνω στη γλώσσα:
Δεν χρειάζεται να πιέζετε πολύ,απλά πιέστε λίγο πιο έντονα από ό,τι όταν κρατάτε ένα μολύβι ή στυλό.
Διατηρείτε την πίεση κάτω από το σαγόνι του σκύλου,αυτό θα βοηθήσει να αποτραπεί το δάγκωμα.
Το μπόξερ τότε θα κάνει σα να πνίγεται,όπως όταν βάζετε το δάχτυλο σας κάτω από τη γλώσσα του και αυτό προσπαθεί να το βγάλει έξω.Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν βλάπτει το μπόξερ,εμποδίζει το δάγκωμα.

Μέθοδος 3: Εκπαιδεύστε το κουτάβι σας να μη δαγκώνει670px-Stop-a-Boxer-Dog-from-Biting-Step-3

1.Αξιολογήστε το είδος του δαγκώματος που κάνει το κουτάβι σας.Πολλά κουτάβια έχουν την τάση να δαγκώνουν τα πόδια σας και να πηδούν πάνω σας όταν είναι μικρά.Τις περισσότερες φορές το κάνουν αυτό σαν παιχνίδι,όχι επιθετικά,αλλά αυτές οι συνήθειες μπορεί να είναι δύσκολο να σταματήσουν αργότερα.670px-Stop-a-Boxer-Dog-from-Biting-Step-4

2.Όταν το κουτάβι αρχίσει να σας αρπάζει,αγνοήστε το παντελώς.Απομακρυνθείτε από κοντά του,μην το χαϊδέψετε,μην σκύψετε κοντά του ή μην του μιλήσετε.670px-Stop-a-Boxer-Dog-from-Biting-Step-5

3.Μόλις σταματήσει,μπορείτε να του δώσετε την προσοχή που θέλει.Μόλις αρχίσει να δαγκώνει και πάλι,ισιώστε το κορμί σας και αγνοήστε το και πάλι.670px-Stop-a-Boxer-Dog-from-Biting-Step-6

4.Αν το κουτάβι σας αρχίζει να γρυλίζει ή να δαγκώνει με επιθετικό τρόπο,να το σταμάτε αμέσως.Πιάστε το κολάρο του,κάντε το να επικεντρωθεί σε εσάς και πείτε «Όχι» σταθερά.670px-Stop-a-Boxer-Dog-from-Biting-Step-7

5.Κοινωνικοποιήστε το κουτάβι σας για να συνηθίσει τα παράξενα αξιοθέατα,τους ανθρώπους και τα σκυλιά.Να ξεκινήσετε τις βόλτες σε πάρκα από νωρίς έτσι ώστε να μάθει να συμπεριφέρεται σωστά όταν βρίσκεται με άλλα σκυλιά και να το περπατάτε σε πολυσύχναστες περιοχές από νεαρή ηλικία έτσι ώστε να συνηθίσει να τον πλησιάζουν ξένοι άνθρωποι.

Προειδοποιήσεις
Παρά το γεγονός ότι αυτό το άρθρο εξηγεί τους τύπους επίθεσης ενός μπόξερ,δεν εξηγεί πώς να προστατευθείτε σε κάτι άλλο εκτός από ένα δάγκωμα.Απευθυνθείτε στον πλησιέστερο επαγγελματία εκπαιδευτή,στον κτηνίατρο ή σε έναν φίλο που γνωρίζει περισσότερα και για άλλες μορφές επίθεσης. Αναφέρετε το παρόν άρθρο εάν είναι δυνατόν.

Πηγή : http://www.wikihow.com/Stop-a-Boxer-Dog-from-Biting#Learn_about_the_Boxer_sub

2 σκέψεις σχετικά με το “Πως να σταματήσεις το δάγκωμα σε ένα μπόξερ”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s