Πως να καθαρίσετε τα ούρα του σκύλου με λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι πολύ αλκαλικό και μπορεί να απομακρύνει τις μυρωδιές από περιοχές που έχουν λερωθεί με τα ούρα του σκύλου.Οι λεκέδες των ούρων είναι δύσκολο να απομακρυνθούν,επειδή περιέχουν οργανικά ένζυμα τα οποία δεν απομακρύνονται με παραδοσιακές μεθόδους καθαρισμού.Το ξύδι διασπά τα ένζυμα,οπότε μπορείτε να καθαρίσετε την περιοχή και να αφαιρέστε τις οσμές από το σπίτι σας.Αντικείμενα που θα χρειαστείτε:

  • παλιές πετσέτες μπάνιου ή χαρτοπετσέτες
  • ήπιο απορρυπαντικό
  • λευκό ξύδι
  • κουβά
  • σφουγγαρίστρα ή σφουγγάρι
  • ηλεκτρική σκούπα(προαιρετικό)

Βήμα 1
Σκουπίστε τα ούρα χρησιμοποιώντας παλιές πετσέτες μπάνιου ή χαρτί κουζίνας.Εφαρμόστε πίεση μέχρι να στεγνώσει σχεδόν το σημείο.Αυτό βοηθά να αφαιρεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ούρα.

Βήμα 2
Ανακατέψτε 237 ml ζεστό νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού ήπιο απορρυπαντικό,όπως υγρό πιάτων ή γενικής χρήσης οικιακό καθαριστικό.Για ξύλινες και άλλες σκληρές επιφάνειες,πλύνετε την περιοχή με το διάλυμα χρησιμοποιώντας ένα πανί ή σφουγγάρι.Ξεπλύνετε το διάλυμα με άφθονο καθαρό νερό.

Βήμα 3
Καθαρίστε τις περιοχές με μοκέτα εμποτίζοντας ένα σφουγγάρι με το διάλυμα σαπουνιού και τρίβοντας με κυκλικές κινήσεις.Δημιουργήστε αφρό στην κορυφή της μοκέτας,στη συνέχεια,στεγνώστε με μια πετσέτα,όπως κάνατε και με τα ούρα.Ξεπλύνετε με καθαρό νερό χύνοντας πάνω από το σημείο και στεγνώνοντας μετά με πετσέτες.

Βήμα 4
Συνδυάστε ένα μέρος λευκό ξύδι με τρία μέρη νερό.Χύστε το πάνω από τη λερωμένη περιοχή και αφήστε το να μείνει για 10 λεπτά πριν το στεγνώσετε.

Βήμα 5
Περιμένετε για σκληρές περιοχές να στεγνώσει και στη συνέχεια ελέγξτε για τυχόν παραμένουσα οσμή ή σημάδι. Αφήστε το χαλί να στεγνώσει τελείως και μετά σκουπίστε το για να αποκατασταθεί το πέλος.

Συμβουλές

  • Καθαρίστε τις λερωμένες περιοχές το συντομότερο δυνατό μετά το περιστατικό,για να αποτραπεί η ανάπτυξη της μυρωδιάς.
  • Προσέξτε που χρησιμοποιείτε το λευκό ξύδι γιατί μπορεί να κάνει ζημιά στα έπιπλά σας.

Πηγή: pets.thenest
Μετάφραση άρθρου:Zogia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s