Οι αλλεργίες στα μπόξερ

Είναι οι αλλεργίες στα σκυλιά συνηθισμένες;
Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ναι!Οι αλλεργίες είναι ένα από τα κορυφαία ιατρικά θέματα που επηρεάζουν τα σκυλιά.Ενώ οι άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν ανεπηρέαστοι από τις εποχιακές αλλεργίες που έχουν,είναι σημαντικό να καταλάβετε πόσο ενοχλητικές οι αλλεργίες των σκύλων μπορεί να είναι.Πολλά στοιχεία μπορούν να προκαλέσουν συμπτώματα σε ένα σκυλί.Αυτά μπορεί να εκδηλωθούν ως εξωτερικά,εσωτερικά ή και τα δύο.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το μπόξερ σας;

 • επιβεβαιώστε ότι πράγματι πάσχει από αλλεργίες
 • περιορίστε την επαφή του σκύλου με ό,τι είναι αλλεργικό
 • χρησιμοποιήστε μια θεραπεία,εάν είναι απαραίτητο για να βοηθήσετε το σκυλί σας να θεραπευθεί
 • εξαλείψτε την αιτία,αν είναι δυνατόν

Τρεις διαφορετικοί τύποι αλλεργιών στους σκύλους
Το μπόξερς σας,αν πάσχει από αλλεργίες,μπορεί να δείξει σημάδια ακραίας απόγνωσης.Οι αλλεργίες μπορούν να αναλυθούν σε 3 κατηγορίες και η καθεμία έχει το δικό της πιο συνηθισμένο έναυσμα:

1.Εξωτερική αλλεργία:Το δέρμα του μπόξερ σας μπορεί να δείξει μια αντίδραση.Αυτή μπορεί να κυμαίνεται από ελαφρά φαγούρα σε πολύ ενοχλητικά συμπτώματα όπως αδιάκοπο κνησμό,ο οποίος θα κάνει το σκυλί σας να ξυστεί μέχρι να φύγει το τρίχωμα.Πληγές μπορεί να αναπτυχθούν,οι οποίες μπορούν να γίνουν γρήγορα μολυσμένες.Απώλεια τριχώματος μπορεί επίσης να προκύψει άμεσα από το ίδιο το αλλεργιογόνο.

Αιτίες και θεραπείες της εξωτερικής αλλεργίας των σκύλων

 • Οι ψύλλοι – Οι ψύλλοι σε ένα σκύλο θα προκαλέσουν κνησμό και σε ένα σκυλί που είναι αλλεργικό στο σάλιο των ψύλλων θα προκαλέσει τρομερή φαγούρα και θα οδηγήσει σε σοβαρά συμπτώματα.
  Θεραπεία – Οι ψύλλοι δεν είναι πολύ δύσκολο να τους ξεφορτωθείτε αν χρησιμοποιήσετε ένα σχέδιο τριών βημάτων:Αρχικά,φροντίστε να απομακρύνετε με κάποιο σπρέϊ,σαμπουάν ή γη διατόμων τους ψύλλους,ενήλικες και προνύμφες,από το σκύλο.Στη συνέχεια,φροντίστε να απομακρύνετε τους ψύλλους και από τους χώρους στους οποίους περνάει το χρόνο του ο σκύλος σας.Τέλος,αν χρειαστεί,χρησιμοποιήστε μια καταπραϋντική αγωγή για το σκυλί σας για να ξεκινήσει η διαδικασία επούλωσης των πληγών και των βλαβών.Οι βαθιές πληγές ή οι βλάβες μπορεί να χρειαστούν τη βοήθεια ενός αντιβιοτικού φαρμάκου,το οποίο μπορεί να σας δοθεί από τον κτηνίατρό του σκύλου σας.
 • Χημικά – Το μπόξερ μπορεί να έχει μια αντίδραση στο διάλυμα καθαρισμού για τα χαλιά σας,στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε τα σεντόνια σας ή το κρεβάτι του,το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε για να το κάνετε μπάνιο…δηλαδή,οποιαδήποτε σκόνη ή υγρό που έρχεται σε επαφή.
  Θεραπεία – Ως ιδιοκτήτης σκύλου πρέπει να πειραματιστείτε για να προσδιορίσετε την αιτία.Σταματήστε να χρησιμοποιείτε ένα στοιχείο για ένα χρονικό διάστημα.Επειδή τα συμπτώματα μπορεί να καθυστερήσουν για μια εβδομάδα ή περισσότερο,αφήστε τουλάχιστον 7 ημέρες για να δείτε εάν το στοιχείο που σταματήσατε να χρησιμοποιείτε μειώνει τα συμπτώματα.Αν ναι,βρείτε μια μόνιμη εναλλακτική λύση.Τυχόν βαθιές πληγές μπορεί να χρειαστούν μια θεραπεία με αντιβιοτικά που θα σας γράψει ο κτηνίατρός σας.

2.Εσωτερική αλλεργία.Αυτό το είδος θα προκαλέσει συμπτώματα εμετού και / ή διάρροιας.Δεν είναι φυσιολογικό για ένα σκυλί να έχει οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα,σε οποιαδήποτε στιγμή.Αν ο σκύλος σας αρρωστήσει με τον τρόπο αυτό,το καλύτερο είναι να ελεγχθεί από κτηνίατρο.Το πιο πιθανό θα είναι κάτι που είχε καταπιεί.Αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει στο μπόξερ σας απώλεια βάρους γρήγορα,υποσιτισμό και αφυδάτωση.Δευτερεύοντα συμπτώματα όπως κνησμός και αναπνευστικά προβλήματα μπορεί να αναπτυχθούν,επίσης.

Αιτίες και θεραπείες για την εσωτερική αλλεργία στους σκύλους

 • Τροφή – Ένα μπόξερ μπορεί να γίνει αλλεργικό σε κάποια συστατικά της τροφής που προηγουμένως κατανάλωνε χωρίς κανένα πρόβλημα,μερικές φορές για χρόνια.Η φυλή των μπόξερ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στις τροφές για σκύλους με υψηλή περιεκτικότητα σε σιτηρά,ιδιαίτερα αυτές που περιλαμβάνουν καλαμπόκι ή σιτάρι.
  Θεραπεία – Η διαδικασία του προσδιορισμού της αιτίας της αλλεργίας του σκύλου σας μπορεί να διαρκέσει μήνες.Επί του παρόντος,η κλινική δοκιμή είναι πολύ αναξιόπιστη για τα σκυλιά.Οι δοκιμές εξάλειψης στο σπίτι,είναι ο κοινός τρόπος για να βοηθήσετε το σκυλί σας.Κάθε μέρα είναι ένα βήμα προς την ανάκαμψη.Ο σκύλος πρέπει να τρέφεται αυστηρά 100% με υποαλλεργική διατροφή.Αν στο σκύλο δοθεί έστω και μια μια μικρή ποσότητα τροφής που έτρωγε στα προηγούμενα γεύματά του,η δοκιμή θα καταστραφεί και ο ιδιοκτήτης πρέπει να ξεκινήσει πάλι από την αρχή.Ο κτηνίατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει μια υποαλλεργική τροφή για σκύλους ή μπορείτε να προσφέρετε μια απλή σπιτική διατροφή,καλά μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου και απλό,λευκό ρύζι.
  Σημείωση:Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε τις καθημερινές βιταμίνες και συμπληρώματα που μπορεί να δίνετε,αν και μπορεί να χρειαστεί αλλαγή το φάρμακο για το σκουλήκι της καρδιάς καθώς μερικά σκυλιά είναι αλλεργικά στα μασώμενα.
  Ξεκινώντας με απλό μαγείρεμα στο σπίτι θα σας βοηθήσει να καθορίσετε το έναυσμα.Και σε ορισμένες περιπτώσεις,θα διαπιστώσετε ότι το σκυλί σας είναι εντάξει με όλες τις τροφές,γιατί τελικά αυτό που προκαλούσε αντίδραση ήταν οι τεχνητές χρωστικές ουσίες,τα χημικά συντηρητικά ή τα τεχνητά αρώματα στα εμπορικά τρόφιμα.
  Αφού το μπόξερ σας τρώει μόνο αυτό το βασικό γεύμα με κοτόπουλο και ρύζι για 2 εβδομάδες,κάθε μια εβδομάδα ή 2 μπορείτε να προστίθεται και από ένα τρόφιμο που συνήθως περιέχεται στο φαγητό του ή στις λιχουδιές του.Για παράδειγμα,μπορείτε αν θέλετε να ξεκινήσετε με την προσθήκη γλυκοπατάτας.Αν το μπόξερ σας φαίνεται μια χαρά,προσθέστε πράσινα φασόλια την επόμενη εβδομάδα και ούτω καθεξής.Κάνοντας αυτήν την αυστηρή δίαιτα στο μπόξερ σας,θα μπορείτε να παρακολουθείτε στενά οποιαδήποτε αντίδραση μπορεί να έχει σε κάποιο τρόφιμο και θα βρείτε έτσι σε τι είναι αλλεργικό.

3.Εισπνεόμενη αλλεργία:Θα υπάρξουν αναπνευστικά συμπτώματα που περιλαμβάνουν βήχα,φτέρνισμα,συριγμό και μερικές φορές ήχους πνιγμού.Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως αρκετά σοβαρά.Τα σκυλιά με αυτό το είδος της αλλεργικής αντίδρασης μπορεί μερικές φορές κυριολεκτικά να αγωνίζονται για να αναπνεύσουν.Σε πολλές περιπτώσεις,παράλληλα θα υπάρχει και αρκετά έντονος κνησμός.Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θερμά σημεία (περιοχές με φωτεινό κόκκινο δέρμα με έντονη φαγούρα).Το μπόξερ μπορεί να έχει μια τόσο ανεξέλεγκτη παρόρμηση να ανακουφίσει τη φαγούρα που θα γλύφει,θα δαγκώνει ή θα γρατζουνά υπερβολικά μέχρι που θα ξεριζώσει τις τρίχες του.Αυτοί οι τύποι αντιδράσεων πιο συχνά εμφανίζονται στα θηλυκά μπόξερ και συνήθως εμφανίζονται μεταξύ των ηλικιών 1-4 ετών.Ωστόσο,ένα μπόξερ και των δύο φύλων μπορεί να το παρουσιάσει αυτό σε οποιαδήποτε ηλικία.Σε πολλά σκυλιά,μπορεί να υπάρχουν και ερεθισμένα,πρησμένα μάτια ή / και ούλα και οι εσωτερικοί ιστοί του στόματος μπορεί να γίνουν κόκκινοι και ελαφρώς πρησμένοι.

Αιτίες και θεραπείες για τις αναπνευστικές αλλεργίες των σκύλων

 • Ο καπνός του τσιγάρου – το μπόξερ σας μπορεί να είναι αλλεργικό στα τσιγάρα ή στον καπνό του τσιγάορυ.Αυτό,όχι μόνο αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση αλλά έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί και καρκίνο.
  Θεραπεία – Για το καλό της υγείας του μπόξερ σας,το κάπνισμα θα πρέπει να γίνεται έξω.Ο περιορισμός του καπνίσματος σε ένα δωμάτιο δεν είναι πολύ χρήσιμος,καθώς τα φυσικά ρεύματα αέρα στο σπίτι σας,εξαπλώνουν γρήγορα τον καπνό στο υπόλοιπο του σπιτιού.
 • Δέντρα,ζιζάνια,γύρη και άλλα – Ακριβώς όπως ένας άνθρωπος μπορεί να έχει εποχιακές αλλεργίες,έτσι μπορεί ένα σκυλί.Το μπόξερ μπορεί να είναι αλλεργικό σε εξωτερικά στοιχεία κάθε άνοιξη και φθινόπωρο ή όλο το χρόνο.Εσωτερικά ερεθίσματα όπως τα ακάρεα της σκόνης (μικροσκοπικά ζωύφια),μπορεί να υπά^ρχουν επ’αόριστον αν δεν εξαλειφθούν σκόπιμα.
  Θεραπεία:
 1. Πιο συχνά μπάνια θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των αλλεργιογόνων από το τρίχωμα και το δέρμα
 2. Η χρήση του αιρ κοντίσιον ή ενός κεντρικού ανεμιστήρα με υψηλής ποιότητας φίλτρα HEPA (εκείνα δηλαδή που πιάνουν τα πολύ μικρά σωματίδια και αφαιρούν το 99,7% όλων των σωματιδίων στον αέρα) θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην αφαίρεση αλλεργιογόνων από τον αέρα
 3. Ενημερωθείτε για τις περιόδους της γύρης και περιορίστε το χρόνο του υπαίθριου παιχνιδιού.
 4. Ξεπλύνετε τα πόδια του μπόξερ σας κάθε φορά που γυρνάτε πίσω στο σπίτι
 5. Βάλτε σκούπα συχνά με μια σκούπα που έχει φίλτρο HEPA
 6. Πλύντε συχνά το κρεβάτι του μπόξερ σας
 7. Τα ακάρεα μπορεί να απομακρυνθούν πλένοντας ό,τι μπορείτε με ζεστό σαπουνόνερο.Όλο το σπίτι πρέπει να ξεσκονίζεται με ένα προϊόν που απομακρύνει πραγματικά μακριά τη σκόνη και δεν τη σκορπά απλά στον αέρα.Οι μοκέτες πρέπει να καθαρίζονται με έναν βαθύ καθαρισμό με ατμό,συνήθως γίνεται καλύτερα από έναν επαγγελματία.Αυτό το είδος καθαρισμού θα πρέπει να γίνεται κάθε 4-5 μήνες.
 8. Φάρμακα όπως αντιισταμινικά ή / και κορτικοστεροειδή μπορεί να χρειαστεί να συνταγογραφηθούν.Συχνά,όταν η αλλεργία είναι υπό έλεγχο,οι δόσεις μπορεί να μειωθούν σε κατάσταση συντήρησης.

Τρόποι για να βοηθήσετε το σκυλί σας για οποιαδήποτε αλλεργική αντίδραση
Για οποιαδήποτε από τις αλλεργίες που συζητήθηκαν παραπάνω,ενώ εργάζεστε για να εξαλείψετε την αιτία ή να περιορίσετε την έκθεση,υπάρχουν συμπληρώματα και φάρμακα για τις αλλεργίες των μπόξερ που μπορεί να ανακουφίσουν τα συμπτώματα.

 • Λιπαρά οξέα.Τα ωμέγα λιπαρά οξέα δίνονται ως ένα συμπλήρωμα για να οδηγήσουν το σκυλί σας στον δρόμο προς την ανάκαμψη.Η θεραπεία αυτή πρέπει να είναι συνεπής και μπορεί να πάρει 1-2 μήνες για να δείξει πλήρη αποτελέσματα
 • Καθημερινό μπάνιο.Θα πρέπει να γίνεται με με ένα πολύ απαλό υποαλλεργικό σαμπουάν σκύλων.Βοηθά στην απομάκρυνση των στοιχείων από το τρίχωμα
  Φάρμακα με συνταγή γιατρού.Ο κτηνίατρος του σκύλου σας θα αποφασίσει ποια φάρμακα είναι καλύτερα για το μπόξερ σας.Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:
 1. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα – βοηθούν με τη φαγούρα και το πρήξιμο
 2. Αντιισταμινικά – ένας γρήγορος τρόπος για να βοηθηθεί το σκυλί σας,αλλά μπορεί να προκαλέσει αρκετή υπνηλία
 3. Στεροειδή – μια τελευταία προσπάθεια εάν άλλα φάρμακα δεν λειτουργούν καλά
 4. Αντιβιοτικά – βοηθούν να θεραπευθούν οι μολυσμένες πληγές και τα τραύματα που προκαλούνται από το αδιάκοπο ξύσιμο,ροκάνισμα και δάγκωμα
 5. Ενέσεις απευαισθητοποίησης – σιγά-σιγά γίνεται προσπάθεια να γίνει το ανοσοποιητικό σύστημα μη-ευαίσθητο στο αλλεργιογόνο.Άλλες θεραπείες δοκιμάζονται πρώτα,καθώς η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική μόνο το 50% του χρόνου.

Πηγή: allboxerinfo
Μετάφραση άρθρου: Zogia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s