Γη διατόμων

Kαλέστε μας στο 6909079020 για DE food grade (βρώσιμη γη διατόμων)...

Εάν κουραστήκατε να δαπανάτε πάρα πολλά χρήματα για την καταπολέμηση των ψύλλων και διάφορων άλλων παρασίτων και εντόμων, fleasondog-o-tυπάρχει ένας πάμφθηνος τρόπος για να καταφέρετε να τα απομακρύνετε. Η γη διατόμων χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των ψύλλων σε σκύλους,γάτες και άλλα κατοικίδια ζώα. Εκτός από τη θανάτωση των ψύλλων, η γη διατόμων είναι αποτελεσματική κατά των παρασίτων εντός του σώματος τόσο του ανθρώπου όσο και του ζώου. Να χρησιμοποιείτε ΜΟΝΟ κατηγορίας τροφίμων (food grade) γη διατόμων, τουλάχιστον 90% καθαρή και όσο πιο κοντά στο 100% γίνεται. Η γη διατόμων κατηγορίας τροφίμων είναι μη τοξική και ασφαλής για τον άνθρωπο και τα ζώα, όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. ΜΗΝ κάνετε χρήση της γης διατόμων για πισίνες ή βιομηχανικής ποιότητας. Και οι δυο αυτές κατηγορίες της γης διατόμων έχουν μολυνθεί με τοξικά συστατικά. Με την ίδια λογική,διαβάστε την ετικέτα αν γράφει πως η γη διατομών που πωλείται σκοτώνει τους ψύλλους. Είναι πιθανόν να αναμειγνύεται με ισχυρά εντομοκτόνα. Μπορεί να σκοτώσει τους ψύλλους λίγο πιο γρήγορα,αλλά το όλο θέμα της χρήσης της γης διατομών είναι να αποφύγετε τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών.

Τι είναι η γη διατόμων;
Η γη διατόμων αποτελείται από απολιθωμένα κοχύλια με διοξείδιο του πυριτίου μικροσκοπικών φυκιών. Είναι μια λεπτή σκόνη. Κατά την εφαρμογή της, Znate-li-cemu-sluzi-dijatomejska-zemlja.jpgπροσπαθήστε να αποφύγετε εσείς και το κατοικίδιο σας την εισπνοή της σκόνης που μπορεί να αιωρείται γιατί είναι πάντα μια κακή ιδέα να εισπνεύσετε κάθε είδους σκόνη μέσα στους πνεύμονες. Όταν καταναλώνεται ή χρησιμοποιείται τοπικά απαλλάσσει το σώμα του ζώου από παράσιτα όπως ψείρες, τσιμπούρια, ψύλλους, ακάρεα και τα σκουλήκια (όχι όμως τις διροφιλάριες), από επιβλαβή βακτήρια και ορισμένους ιούς, από μεθυλικό υδράργυρο, από E.coli, από οργανοφωσφορικά κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, από υπολείμματα φαρμάκων. Έχει μια επίδραση αφυδάτωσης, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχει πάντα πρόσβαση σε άφθονο φρέσκο νερό. Επίσης, αν ρίξετε γη διατόμων γύρω από το σπίτι πάνω σε έπιπλα κτλ, ο ανεμιστήρας φροντίστε πρώτα να έχει απενεργοποιηθεί για να μην αρχίσει η σκόνη να σκορπίζεται και να αιωρείται.

Πώς η γη διατόμων σκοτώνει τους ψύλλους, τα σκουλήκια και άλλα παράσιτα
Η γη dog-cat-scratchingδιατόμων σκοτώνει τους ψύλλους, τα μυρμήγκια, τα παράσιτα και άλλα έντομα κόβοντας τα σώματα των εντόμων και των προνυμφών με τις μικροσκοπικές αιχμηρές άκρες των απολιθωμένων διατόμων. Τα παράσιτα δεν είναι σε θέση να αναπτύξουν αντίσταση στη γη διατόμων επειδή σκοτώνει μηχανικά με αφυδάτωση τους ψύλλους. Έχει αναφερθεί ότι οι ψύλλοι πεθαίνουν σε περίπου 4 ώρες. Η γη διατόμων είναι ασφαλής για χρήση,επειδή είναι πάρα πολύ μικρά τα σωματίδια για να κόψουν ένα άτομο ή ζώο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη γη διατόμων κατηγορίας τροφίμων
Η γη διατόμων κατηγορίας τροφίμων μπορεί να ληφθεί εσωτερικά ή να εφαρμοστεί εξωτερικά στα κατοικίδια ζώα,στα χαλιά, στα κλινοσκεπάσματα κτλ. Η γη διατόμων απορροφά την υγρασία, οπότε φαίνεται να είναι λιγότερο αποτελεσματική σε υγρά κλίματα. Εάν την ρίξετε έξω, θα πρέπει να επαναλάβετε μετά από βροχή.

Κατανάλωση με το φαγητό
Ενώ συχνά χρησιμοποιείται ως πρόληψη για τους ψύλλους, πολλοί άνθρωποι προσθέτουν μικρές ποσότητες γης διατόμων στη διατροφή του κατοικίδιου ζώου τους. Υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση της γης διατόμων.food-grade-diatomaceous-earth-and-a-glass Όσοι ιδιοκτήτες έχουν δώσει στα κατοικίδια ζώα τους να καταναλώσουν γη διατόμων έχουν δει να βελτιώνεται, το τρίχωμα, η όρεξη, ο μεταβολισμός και η πέψη. Η γη διατόμων σε μεγάλο βαθμό αποτελείται από άμορφο διοξείδιο του πυριτίου, αλλά περιέχει επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο, διοξείδιο του τιτανίου, γάλλιο, νάτριο και άλλα ιχνοστοιχεία. Θυμηθείτε, υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες γης διατόμων, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει ποιότητας τροφίμων για το κατοικίδιο ζώο σας. Επίσης, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και την πρόληψη πολλαπλών τύπων σκουληκιών σε σκύλους και γάτες. Μπορεί να δοθεί σε σκύλους και γάτες όλων των ηλικιών. Όταν η σκόνη έρχεται σε επαφή με τα παράσιτα, τα μικροσκοπικά, σαν ξυράφι άκρα της γης διατόμων τρίβουν το εξωτερικό των παρασίτων – αφυδατώνει επίσης τα παράσιτα. Προσέξτε όταν κάνετε χρήση της σκόνης, να μην την εισπνεύσετε εσείς ή το ζώο σας γιατί θα δημιουργηθεί πρόβλημα στους πνεύμονες όταν την εισπνέετε καθημερινά και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δοσολογία:

 • Γατάκια: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
 • Γάτες: 1 κουταλάκι του γλυκού
Προσθέστε τη στο φαγητό της γάτας σας μια φορά την ημέρα.Η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος της γάτας.Μπορείτε να την προσθέσετε και στο χώμα της γάτας για να απορροφήσει την υγρασία και να εξαλείψει τη μυρωδιά.Επίσης,θα αποκρούσει σκουλήκια,προνύμφες ή παράσιτα που μπορεί να βρίσκονται στο χώμα.
 • Κουτάβια και μικρόσωμοι σκύλοι: ½ κουταλάκι του γλυκού
 • Σκύλοι κάτω από 22,5 κιλά: 1 κουταλάκι του γλυκού
 • Σκύλοι πάνω από 22,5 κιλά: 1 κουταλιά της σούπας
 • Σκύλοι πάνω από 45 κιλά: 2 κουταλιές της σούπας

Προσθέστε τη στο φαγητό του ζώου σας μία φορά την ημέρα. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με έντομα που μολύνουν τα τρόφιμα του κατοικίδιου ζώου σας (μυρμήγκια, κάνθαροι, σκαθάρια, μύγες) flea-worm-tick-cartoonχρησιμοποιώντας τη γη διατόμων ποιότητας τροφίμων θα κρατήσετε τα παράσιτα μακριά και το ζώο σας υγιές. Αρχικά, αδειάστε τα τρόφιμα του κατοικίδιου ζώου σας σε ένα αεροστεγές δοχείο ενός συμβατού μεγέθους. Καθώς θα αποσμεί τα τρόφιμα, αυτό θα αποτρέψει τα έντομα. Χρησιμοποιήστε περίπου 28 γραμμάρια (6 κουταλάκια) ανά 0,450 κιλά τροφής για ζώα συντροφιάς. Η γη διατόμων ΔΕΝ πρέπει να καταναλώνεται σε μορφή σκόνης, πριν τη δώσετε στο ζώο σας φροντίστε να την έχετε ανακατέψει με λίγο νερό ή με κάτι υγρό. Έχει μια επίδραση αφυδάτωσης,οπότε βεβαιωθείτε ότι έχει πάντα πρόσβαση σε άφθονο φρέσκο νερό.

Εξωτερική χρήση: Εάν βάλετε τη σκόνη σε ένα πλαστικό μπουκάλι (όπως της κέτσαπ ή της μουστάρδας) μπορεί να εφαρμοστεί σχετικά εύκολα.applying-de-on-a-dog Απλώστε μια γραμμή σκόνης στην πλάτη των σκύλων και τρίψτε. Κρατήστε το δέρμα του σκυλιού σας ενυδατωμένο. Πλύντε το σκύλο σας μέσα σε μερικές ώρες μετά την εφαρμογή της γης διατόμων. Η γη διατόμων, απορροφά την υγρασία και αφήνοντας τη στο δέρμα του ζώου για πολύ ώρα, μπορεί να το στεγνώσει. Επειδή συνιστάται να μην κάνουν μπάνιο τα σκυλιά περισσότερο από μία φορά το μήνα, δεδομένου ότι στεγνώνει το δέρμα τους και αφού η γη διατόμων στεγνώνει το δέρμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν χωρίς σαπούνι ή ένα ενυδατικό σαμπουάν. Στη συνέχεια, χτενίστε το τρίχωμα του σκύλου σας με μια χτένα ψύλλων για να βοηθήσετε το σκυλί σας να απελευθερωθεί από τους ψύλλους. Χρησιμοποιήστε τη μία φορά την εβδομάδα, όταν οι ψύλλοι είναι ενεργοί ή μία φορά το μήνα ως προληπτικό μέσο. Χρησιμοποιώντας την πιο συχνά θα στεγνώσει το δέρμα. Έχετε υπομονή με τη διαδικασία. Θα πρέπει να φροντίζετε το περιβάλλον του σκύλου σας με γη διατόμων δύο φορές την εβδομάδα, αφήνοντας τη για περίπου 1-3 ημέρες. Επαναλάβετε τηDiatomaceous_Earth_featured_image.png διαδικασία αυτή για 2 έως 3 εβδομάδες. Η γη διατομών δεν είναι μια γρήγορη λύση. Θα χρειαστεί χρόνος για να έρθουν σε επαφή οι ψύλλοι με τη γη διατόμων και περίπου 48 ώρες για να αφυδατωθεί ο ψύλλος όταν έρθει σε επαφή με τη σκόνη. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες, αλλά είναι αποτελεσματική, φυσική και φιλική προς το σκύλο. Η εφαρμογή καλό είναι να γίνεται σε ανοιχτό χώρο. Για να αποφύγετε την εισπνοή μπορείτε να βάλετε μια μάσκα εσείς και το ζώο σας.

Κλινοσκεπάσματα, χώροι ύπνου, γύρω από πόρτες ή σε εξωτερικούς χώρους Απλώστε τη σκόνη, αφήστε τη να καθίσει για λίγο και στη συνέχεια βάλτε σκούπα. Όταν τη ρίξετε στα χαλιά για να απαλλαγείτε από τους ψύλλους, είναι απαραίτητο να το κάνετε μία φορά την εβδομάδα για περίπου 4 εβδομάδες για να σκοτώσετε τους εκκολαπτόμενους ψύλλους αφού οι ενήλικες θα έχουν φύγει.

 • Λάβετε υπόψη ότι η γη διατόμων στεγνώνει το δέρμα του σκύλου σας. Είναι σημαντικό να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη ή την εξουδετέρωση των συνεπειών του ξηρού δέρματος.
 • Καλύψτε τα μάτια και τη μύτη του σκύλου όταν του τη βάζετε στο σώμα, δημιουργεί πρόβλημα στους πνεύμονες η εισπνοή της σκόνης.Diatomaceous_Earth_For_Dogs-800x447.jpg
 • Για όποιο λόγο και να χρησιμοποιήσετε τη γη διατόμων, ως συμπλήρωμα στη διατροφή, ως αντιπαρασιτικό στο σώμα του σκύλου ή στο χώρο του σπιτιού σας, μην ξεχνάτε πως πάντα πρέπει να χρησιμοποιείτε κατηγορίας τροφίμων.
 • Να είστε βέβαιοι πως παίρνετε μέτρα απομάκρυνσης των ψύλλων και στα σημεία που ο σκύλος σας περνάει χρόνο.
  Αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα όπως άσθμα χρησιμοποιήστε μια μάσκα.
 • Συνιστάται για τη θεραπεία του σκύλου σας σε μηνιαία βάση ως προληπτικό μέτρο. Η γη διατόμων είναι μια φυσική απωθητική ουσία ψύλλων.
 • Οι ψύλλοι πρέπει να έρχονται σε επαφή με τη σκόνη για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
 • Εάν μια αντιμετωπίζετε σοβαρό πρόβλημα με ψύλλους στο σπίτι και δε μπορείτε να καταφέρετε να τους απομακρύνετε μόνοι σας,καλέστε έναν επαγγελματία.

Τρόπος να ελέγξετε το σκύλο σας για ψύλλους
Απλώστε μια λευκή πετσέτα και τοποθετήστε το ζώο σας επάνω. Χτενίστε ακριβώς πάνω από την ουρά. Screen_Shot_2016-08-07_at_2.03.41_PM_large.pngΚοιτάξτε αν στην πετσέτα γέμισε με μαύρα στίγματα. Εάν βρείτε μαύρα στίγματα, ρίξτε πάνω λίγο νερό και παρατηρήστε αν αλλάζει το χρώμα τους σε κόκκινο. Αν ναι, ο σκύλος έχει δαγκωθεί από ψύλλους. Εναλλακτικά,μπορείτε να βρέξετε ένα χαρτί και να σκουπίσετε στα σημεία του σώματος που προτιμούν συνήθως οι ψύλλοι. Το ίδιο ισχύει κι εδώ, αν το χαρτί γίνει κόκκινο, έχετε πρόβλημα με ψύλλους. Οι ακαθαρσίες (ή τα κόπρανα) των ψύλλων εμφανίζονται με μικρά, μαύρα πετραδάκια στο τρίχωμα και στο δέρμα και περιέχουν αίμα.

Πηγές: earthclinic,diatomaceousearth,
ottawavalleydogwhisperer,vetinfo
Μετάφραση του άρθρου:Zogia

13 σκέψεις σχετικά με το “Γη διατόμων”

 1. Θα μπορούσατε να με πληροφορήσετε πως να εφαρμόσω στο σώμα των γατιών μου διατομική γη για την καταπολέμηση των ψύλλων; Διαβάζω ότι χρησιμοποιείται, αλλά το πως δεν αναφέρεται… Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχωρήστε με που μπερδεύομαι στα χωράφια κατόχων σκυλων.

  Μου αρέσει!

  1. Γειά σου Μαρία. Τους ρίχνω πάνω στο τρίχωμα, σαν να βάζω ταλκ και κάτω στη κοιλίτσα τους, βάζω στα χέρια μου την πούδρα και τους κάνω ελαφρύ μασαζάκι. Τα αφήνω…σκονισμένα. πρόσεχε μόνο τα μάτια τους και τη μύτη τους. Μετά από 2 μέρες τους ξαναβάζω, γιατί γλύφονται. Αυτό μεχρι να εξαφανιστούν οι ψύλλοι. Για πρόληψη τα..σκονίζω 1 φορά την εβδομάδα, αλλά αν θες μπορείς να τους βάζεις στο σβέρκο 1 φορά την εβδομάδα 3 σταγόνες από ένα μείγμα που θα φτιάξεις από ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο ή όποιο άλλο λάδι βάση θέλεις με σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου και γερανιού (παρασκευή: 50 ml λάδι βάσης + 1/3 από το μπουκαλάκι αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου + 1/3 από γεράνι) Μπορείς να το χρησιμοποιείς κι εσύ για κουνούπια, σκνίπες κ.λ.π.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. ποσο κοστιζει το προιον ? θελω να το δινω στην γατα μου επειδη δεν μπορω να του δινω χαπι.Επειδη δεν ξερω σε τι τροφες κανει να του δωσω παρακαλω ενημερωστε με

  Αρέσει σε 1 άτομο

 3. Χρησιμοποιώ εδώ και 2 χρόνια τη Γη Διατόμων για εμένα (την τρώω μία φορά την εβδομάδα 1-2 γρ.).
  Πριν από 20 μέρες έχασα τη σκυλίτσα μου από τα εμβόλια!
  Τελείωσα λοιπόν με τη χημεία δια παντός (δεν την είχα και ποτέ σε εκτίμηση)!!!
  Έχω και 7 γάτες και αν και τους έδωσα το χάπι αποπαρασίτωσης πριν 1,5 μήνα, η μία έχει σκουλικάκια (σουσαμάκια).
  Ξεκίνησα λοιπόν να της δίνω διατομίτη εδώ και 3 μέρες σε λίγη κονσέρβα και δεν βλέπω πια σκουλικάκια.
  Για πόσο ακόμα χρονικό διάστημα πρέπει να συνεχίσω να της δίνω;
  Και προληπτικά αντί του χαπιού, πόσες μέρες, πόσο και κάθε πότε θα πρέπει να δίνω σε όλες;
  Τέλος, μπορώ αντί για γη διατόμων να χρησιμοποιήσω ζεόλιθο;

  Μου αρέσει!

  1. Καλησπέρα,λυπόμαστε για την σκυλίτσα σας,πραγματικά είναι κρίμα να χάνουμε τα σκυλάκια μας απο εμβόλια,κάτι που δεν ωφελεί πουθενά,ακόμα χειρότερα και με τα φάρμακα… Οσο για την γη διατόμων,εμείς δίνουμε κάθε δεύτερη ημέρα,την ίδια αναλογία,όλα αυτά προληπτικά! Τέλος,για τον ζεόλιθο καλό είναι να ρωτήσετε κάποιον ομοιπ/κο! Καλές επιλογές και κουράγιο απο τον χαμό του τετράποδου φίλου σας!

   Μου αρέσει!

   1. Είχα πάρει από το Βιοπράσινο, αλλά έκλεισε η εταιρία. Επικοινώνησε με τα παιδιά εδώ. Έχουν και θα σου πουν.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s