Φυσικές θεραπείες για πληγωμένο και ερεθισμένο δέρμα ή πατούσες

Τυπικοί λόγοι για τους οποίους ερεθίζεται ή κάνει πληγές το δέρμα και οι πατούσες

Σύμπτωμα των περιβαλλοντικών αλλεργιών
 • Πυρετός εκ χόρτου (ιατρική ονομασία της ανοιξιάτικης αλλεργίας) ή αλλεργίες σε άλλα φυτά
 • Επαφή,κατάποση ή εισπνοή τοξινών
Σύμπτωμα των τροφικών αλλεργιών,με αποτέλεσμα:
 • Ερεθισμό,φλεγμονή,μόλυνση των ποδιών,του δέρματος και των αυτιών
 • Μόλυνση από ζυμομύκητες – κάντιτα (candida)
 • Μυκητιάσεις
 • Εκδορές από κοψίματα και πληγές

Αν ο σκύλος ή η γάτα σας πάσχει από αλλεργίες ή / και μόλυνση από ζυμομύκητα στο πόδι Canine_lick_granulomaή στο δέρμα σε άλλα μέρη του σώματος (π.χ. candida) ή έχει έρθει σε επαφή με δηλητηριώδη ή / και τοξικές ουσίες – κάνοντας τον ένα ξέβγαλμα με κάποιο φυτικό διάλυμα είτε στο πόδι ή σε όλο το σώμα είναι πολύ σημαντικό.Θα μειώσετε τη δυσφορία,θα βοηθήσετε στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων,θα αφαιρέσετε τα επιβλαβή υπολείμματα και θα σταματήσετε την ανάγκη του σκύλου να γλείφει και να μασάει τα πόδια του.Οι τοξίνες που μένουν στις πατούσες μπορούν να μεταναστεύσουν στο αίμα του σκύλου και με την πάροδο του χρόνου,να αυξηθεί το τοξικό φορτίο,να τεθεί σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό του σύστημα και να προκληθεί ανάπτυξη του καρκίνου.
Αν τα πόδια του σκύλου έχουν έρθει σε επαφή με αλάτι δρόμου,ζιζανιοκτόνα,λιπάσματα ή φυτοφάρμακα είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τα σωματίδια ή / και τα υπολείμματα από τις ουσίες αυτές αμέσως.Ακόμα και αν δε μπορείτε να δείτε τίποτα στις πατούσες του – αν έχει πατήσει ή αγγίξει επιφάνειες ή φυτά με αυτές τις ουσίες,κάποια υπολείμματα θα είναι παρόντα στα πόδια,στο τριχωμα ή στο δέρμα του.Οι τοξικές χημικές ουσίες που βρίσκονται σε αυτές τις ουσίες μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος του σκύλου περνώντας μέσα από το δέρμα ή όταν γλείφει τα πόδια,το τρίχωμα ή το δέρμα του.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε τις τοξίνες (αλάτι από το δρόμο,ζιζανιοκτόνα,article-2300016-18F52F29000005DC-986_634x454λιπάσματα ή φυτοφάρμακα) από τα πόδια του είναι να πλύνετε τα πόδια του για 30 δευτερόλεπτα.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το να βουτήξετε απλά τα πόδια του σκύλου στο διάλυμα δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το μούλιασμα του πέλματος για 30 δευτερόλεπτα.Μετά το μούλιασμα,ταμπονάρετε για να στεγνώσετε τα πόδια,μην τα τρίψετε,καθώς το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Συνταγές για πλύσεις ποδιών και σώματος

Ζεστό νερό και ιώδιο (για τα wash_feetπόδια)
Απομακρύνει τις τοξίνες,απολυμαίνει εύκολα πληγές στα πόδια,θεραπεύει μολύνσεις από ζυμομύκητες,για σκύλους και γάτες

 • Γεμίστε το δοχείο που χρησιμοποιείτε με ζεστό νερό
 • Προσθέστε αρκετό ιώδιο μέχρι το νερό να πάρει ένα χρώμα όπως του παγωμένου τσαγιού.
 • Κρατήστε το πόδι του μέσα στο διάλυμα για 30 δευτερόλεπτα
 • Στη συνέχεια στεγνώστε το πόδι

Το ιώδιο είναι ένα φυσικό υδατοδιαλυτό στοιχείο.Είναι ένα εξαιρετικό απολυμαντικό,καθώς έχει αντιμυκητιακές και αντι-ιικές ιδιότητες,είναι επίσης μη-τοξικό για τα σκυλιά (αλλά δεν θα πρέπει να καταπίνεται,χρησιμοποιείται μόνο τοπικά)132468-004-C30AA4EF.Το ιώδιο είναι ένα κοινό απολυμαντικό που υπάρχει στα περισσότερα φαρμακεία.Χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των τοξινών (αλάτι από το δρόμο,ζιζανιοκτόνα,λιπάσματα ή φυτοφάρμακα) από την επιφάνεια των ποδιών του σκύλου σας.Επίσης,μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της φαγούρας,της φλεγμονής και για άλλες αιτίες που ερεθίζουν τα πόδια …

Ζεστό νερό,μηλόξυδο και υπεροξείδιο του υδρογόνου (για τα πόδια)
Θεραπεύει μολύνσεις από ζυμομύκητες ή ερεθισμένες πατούσες,για σκύλους και γάτες

 • Σε 3,7 λίτρα ζεστό νερό προσθέστε έApomorphin3Dνα φλυτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου και ένα φλυτζάνι βιολογικό,μη παστεριωμένο,αφιλτράριστο μηλόξυδο
 • Κρατήστε το πόδι του μέσα στο διάλυμα για 30 δευτερόλεπτα
 • Αφήστε το πόδι / δέρμα να στεγνώσει φυσικά χωρίς να το σκουπίσετε.

Το βιολογικό,μη παστεριωμένο,αφιλτράριστο μηλόξυδο έχει αντι-βακτηριακές,αντιμυκητιασικές και αντι-ιικές not-to-doιδιότητες (κυρίως λόγω του οξικού οξέως και του μηλικού οξέως).ΜΗΝ χρησιμοποιείτε παστεριωμένο,μη οργανικό μηλόξυδο,όπως αυτό που συναντάμε συνήθως στα ράφια των παντοπωλείων.Το παστεριωμένο ξύδι δεν έχει τις φαρμακευτικές ιδιότητες που έχει το μη παστεριωμένο.
Μπορείτε,επίσης,να χρησιμοποιήσετε μόνο μηλόξυδο για να πλύνετε τα πόδια,απλά το βάζετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού,ψεκάζετε τα πόδια και στη συνέχεια στεγνώνετε απαλά.ΜΗΝ χρησιμοποιείτε μηλόξυδο σε ανοιγμένο δέρμα,δεδομένου ότι μπορεί να τον πονέσει!

Ζεστό νερό,μηλόξυδο,φρέσκο χυμό λεμονιού,αιθέριο έλαιο μέντας (για τα πόδια)
Θεραπεύει μολύνσεις από ζυμομύκητες ή ερεθισμένες πατούσες,για σκύλους και γάτες
Η μέντα περιέχει αιθέρια έλαια που δροσίζουν (όπως η μενθόλη),έχει αντισηπτικές και αναισθητικές ιδιότητες ελαφρώς.

 • Σε 3,7 λίτρα ζεστό νερό προσθέστε ένα φλυτζάνι βιολογικό μη παστεριωμένο,αφιλτράριστο μηλόξυδο,φρέσκο χυμό ενός λεμονιού και 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.
 • Κρατήστε το πόδι του μέσα στο διάλυμα για 30 δευτερόλεπτα
 • Στη συνέχεια στεγνώστε το πόδιpeppermint-oil

Τα ακόλουθα βότανα μπορούν επίσης να προστεθούν στις πιο πάνω συνταγές…

Χαμομήλι
Το χαμομήλι είναι ένα μη-τοξικό,καταπραϋντικό φυσικό πρόσθετο.Απλά προσθέστε μερικά φακελάκια χαμομήλι στο υγρό διάλυμα,περιμένετε μερικά λεπτά και στη συνέχεια βάλτε μέσα τα πόδια του σκύλου.Μπορείτε,επίσης,να ετοιμάσετε το ρόφημα,όπως θα κάνατε κανονικά για να το πιείτε,απλά περιμένετε να κρυώσει και το προσθέτετε στο υγρό διάλυμα.

Goldensealimages
Το goldenseal είναι ένα μη-τοξικό καταπραϋντικό φυσικό πρόσθετο.Απλά προσθέστε μερικά φακελάκια τσαγιού goldenseal στο υγρό διάλυμα,περιμένετε μερικά λεπτά και στη συνέχεια βάλτε μέσα τα πόδια του σκύλου.Μπορείτε,επίσης,να ετοιμάσετε το τσάι,όπως θα κάνατε κανονικά για να το πιείτε,απλά περιμένετε να κρυώσει και το προσθέτετε στο υγρό διάλυμα.

Πράσινο Τσάιgreentea8-600-x-455
Το πράσινο τσάι (χρησιμοποιήστε μόνο χωρίς καφεΐνη) είναι μη-τοξικό,πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αποτελεί βοήθεια για την επούλωση.Απλά προσθέστε μερικά φακελάκια πράσινο τσάι στο υγρό διάλυμα,περιμένετε μερικά λεπτά και στη συνέχεια βάλτε μέσα τα πόδια του σκύλου.Μπορείτε,επίσης,να ετοιμάσετε το τσάι,όπως θα κάνατε κανονικά για να το πιείτε,απλά περιμένετε να κρυώσει και το προσθέτετε στο υγρό διάλυμα.

Οι συνταγές που αναφέρονται παραπάνω θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα,αν αντιμετωπίζετε μόλυνση από ζυμομύκητες ή ερεθισμούς λόγω αλλεργιών.

Ζεστό νερό,τσάι Rooibos και λεμόνι
Το Rooibos είναι ένα φυσικό αντι-αλλεργιογόνο και επίσης περιέχει σημαντική ποσότητα από άλφα-λιποϊκό οξύ.Αυτό κάνει το τσάι Rooibos να ενισχύει την υγιή ανάπτυξη και διατήρηση του δέρματος.

Θα χρειαστείτε τα ακόλουθα: Τσάι Rooibos – ένα ή περισσότερα φακελάκια,ανάλοM7500499-Rooibos_tea-SPLγα με το μέγεθος της λεκάνης,του νιπτήρα,του κουβά ή ό,τι άλλο χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε τα πόδια του και 2 φρέσκα λεμόνια.

 • Τοποθετήστε τα φακελάκια του τσαγιού σε ζεστό νερό και αφήστε τα για 15 λεπτά
 • Αφαιρέστε τα φακελάκια και αφήστε το τσάι να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε το στο νερό της λεκάνης που έχετε έτοιμο.Να είστε πάντα βέβαιοι πως το νερό που θα βάλει ο σκύλος μέσα τα πόδια του ΔΕΝ είναι καυτό αλλά ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου .
 • Ανάλογα με το μέγεθος της λεκάνης,προσθέστε στο τσάι πριν το ρίξετε στο νερό,το χυμό από 1 έως 2 φρέσκα λεμόνιαRooibos_geschnitten
 • Τώρα μπορείτε να βάλετε τα πόδια του σκύλου να μουλιάσουν στο διάλυμα για 30 δευτερόλεπτα.
 • Μετά το μούλιασμα,ταμπονάρετε για να στεγνώσετε τα πόδια,μην τα τρίψετε,καθώς το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Καταπραϋντική αλοιφή με τσάι Rooibos
Μπορείτε να εφαρμόσετε την ξηρή σκόνη του τσάι Rooibos άμεσα και τοπικά με μία από τις ακόλουθες επιλογές:

 • Ανοίξτε το φακελάκι με το τσάι και αφαιρέστε τη σκόνη,ανακατέψτε με λίγο 100% χυμό αλόης ή τζελ αλόης και εφαρμόστεaloe-vera-juice-250x250
 • Βάλτε το φακελάκι τσαγιού σε ζεστό νερό,αφήστε το λίγα λεπτά.Έπειτα,αφαιρέστε το φακελάκι και αφήστε το να κρυώσει.Αφού κρυώσει το φακελάκι,τοποθετήστε το στο ερεθισμένο δέρμα.
 • Βάλτε το φακελάκι τσαγιού σε ζεστό νερό,αφήστε το λίγα λεπτά.Έπειτα,αφαιρέστε το φακελάκι και αφήστε το να κρυώσει.Ανοίξτε το φακελάκι και τοποθετήστε την υγρή σκόνη τσαγιού άμεσα στο ερεθισμένο δέρμα.
Προειδοποιήσεις: Καμία

Μην κάνετε τον κόπο να αγοράσετε έτοιμα προϊόντα από καταστήματα.Δεν είναι απαραίτητοlisting-3782 και δεν είναι καλύτερα… έχετε ό,τι χρειάζεστε για μια εξαιρετική θεραπεία μόνο με τα απλά φυσικά στοιχεία που ανέφερα παραπάνω.
Το σαπούνισμα των πατουσών του σκύλου σας με αλοιφές και λοσιόν μπορεί να κάνει τον ερεθισμό χειρότερο καθώς τα αλλεργιογόνα,οι τοξίνες και οι ακαθαρσίες μπορεί να παγιδευτούν κάτω από τις αλοιφές.Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα υγρά επιθέματα και στη συνέχεια να κρατήσετε τα πόδια του σκύλου σας στεγνά και καθαρά.
Αν ο σκύλος σας έχει μια μόλυνση από ζυμομύκητες (π.χ. candida) πραγματικά χρειάζεται να θεραπεύσετε τα συμπτώματα (δηλαδή φαγούρα,ερεθισμένα πόδια που μπορεί να μυρίζουν σαν τσιπς καλαμποκιού) καθώς και το πρόβλημα.Είναι i_immune-chartσημαντικό να σημειωθεί ότι στην περίπτωση μιας μόλυνσης από ζυμομύκητες,η πρεδνιζόνη και τα αντιβιοτικά μπορούν να κάνουν την κατάσταση χειρότερη,δεδομένου ότι καταστέλλουν ακόμα περισσότερο το ανοσοποιητικό σύστημα του σκύλου και τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα καλά βακτήρια του γαστρεντερικού σωλήνα του…

Γιατί πρέπει να αντισταθείτε στο να δώσετε στεροειδή και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα
Είναι πολύ καλύτερο να επιλύσετε την αιτία της κατάστασης και να χρησιμοποιείσετε φυσικές εναλλακτικές1764570_635009141953283750 λύσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.Οι φυσικές εναλλακτικές λύσεις έχουν ελάχιστες ή καθόλου παρενέργειες.Τα στεροειδή,κορτικοστεροειδή όπως πρεδνιζόνη και μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα (NSAIDs) έχουν πολλές παρενέργειες,επηρεάζουν τη διάρκεια ζωής και την απειλούν.

Τροφικές αλλεργίες
Αν νομίζετε ότι ο σκύλος πάσχει από τροφικές αλλεργίες θα πρέπει να αντιμετωπίσετε άμεσα την εξωτερική δυσφορία (δηλαδή ερεθισμένα πόδια,δέρμα,αυτιά) What-do-you-need-to-know-about-allergy-free-dog-foods-500x413και θα πρέπει επίσης να αντιμετωπιστεί την αιτία της αλλεργίας.
Είναι σημαντικό να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της μόλυνσης από ζυμομύκητες που οφείλεται σε χρόνιες τροφικές αλλεργίες – εάν η βασική αιτία της αλλεργίας δεν έχει επιλυθεί η κατάσταση εκ νέου επανέρχεται.Ο σκύλος μπορεί να καταλήξει με χρόνια προβλήματα του δέρματος και χρόνιες μολύνσεις των αυτιών.

Πηγή: ottawavalleydogwhisperer
Μετάφραση του άρθρου:Zogia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s